Premijer liga

Premijer liga na Areni: Moćna Aston Vila želi da sruši i Arsenal za novi klupski rekord

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.12.2023 09:21
Oli Votkins, napadač Aston Vile Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
Oli Votkins, napadač Aston Vile

Aston Vila je u sredu pokazala moć, u svemu je nadigrala i na kraju pobedila Mančester siti (1:0), a večeras se navijači nadaju da će oružje položiti i lider Arsenal (18.30, TV Arena 1 Premium) u derbiju 16. kola Premijer lige.

Menadžer Unai Emeri stvorio je moćnu mašinu, nestvarno je izgledao duel sa aktuelnim braniocem titule Lige šampiona, uz gol Bejlija šutirtali su ukupno 22 puta na gol, a dozvolili "građanima" da samo dva puta pokušaju da ugroze Emilijana Martineza!

Aston Vila je i u rekordnoj seriji od 14 uzastopnih pobeda na "Vila Parku" u Premijer ligi. Serija je i počela 4. marta posle poraza od Arsenala (2:4), dozvolili su rivalima da im samo sedam puta zatresu mrežu. Impresivno. Unai Emeri i danas nema u rosteru Buendiju, Mingsa i Traorea, ali ima sjajnu grupu momaka koji bi 15. trijumfom stigli na bod do Arsenala.

"Tobdžije" su se poslednje radovali na "Vila Parku" i znaju da bi prekidanjem serije domaćina napravili sebi još jedan dobar korak napred ka težnji da se ove sezone osvoji titula. Protiv "ljubičastih" imaju četiri poslednje pobede i nadaju se imaju igru kojom će sprečiti Aston Vilu da ih nadigrao kao što je Siti.

Liverpul će na matineu (13.30, TV Arena 1 Premium) gostovati Kristal Palasu i pobedom bi napravio pritisak Arsenalu jer bi ga bar na nekoliko sati pretekao na tabeli i zauzeo lidersku poziciju u Premijer ligi. Menadžer Jirgen Klop ima i dalje podužu klupu povređenih na kojoj su Bajčetić, Žota, Robertson, Tiago Alkantara i od pre nekoliko dana Matip, a lakše povrede zadobili su golman Alison i Mek Alister, pa su neizvesni za meč.

Premijer liga, 16. kolo

Subota

Kristal Palas - Liverpul 13.30 (TV Arena 1 Premium)

Brajton - Barnli 16.00 (TV Arena sport 4)

Mančester junajted - Bornmut 16.00 (TV Arena 2 Premium)

Šefild junajted - Brentford 16.00 (TV Arena sport 5)

Vulverhempton - Notingem Forest 16.00 (TV Arena sport 6)

Aston Vila - Arsenal 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Everton - Čelsi 15.00 (TV Arena 3 Premium)

Fulam - Vest Hem 15.00 (TV Arena sport 2)

Luton - Mančester siti 15.00 (TV Arena 1 Premium)

Totenhem - Njukasl 17.30 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by Sofascore