Premijer liga

Kapiten Junajteda glavna tema u Engleskoj: Prepustio Rašfordu da izvede penal kako bi se "vratio iz kanala"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.11.2023 09:59
Markus Rašford šutira penal na meču protiv Evertona Tanjug/AP Photo/Jon Super
Markus Rašford šutira penal na meču protiv Evertona

Trijumfom protiv Evertona u gostima fudbleri Manečster junajteda su ostvarili petu pobedu u poslednjih šest kola Premijer lige, a nakon tog duela sva svetla pozornice su uperena na kapitena Bruna Fernandeša.

Razlog tome je ćinjenica da je u 56. minutu uprkos tome što je on odeređen da šutira jedanaesterac dozvolio Markusu Rašfordu da to učini kako bi engleski reprezentativac postiago tek drugi gol ove sezone, prvi još od septembra i meča sa Arsenalom.

 

 

"Videli ste kakav je on lider na terenu. Mogao je da izvede penal, ali je prepustio saigraču i tako pokazo veličinu. Klub kakav je Mančester junajted u svojim redovima uvek mora da ima takvog igrača", rekao je posle meča trener Erik ten Hag.

O tom detalju govorio je i sam Fernandeš koji je istako da su u pitanju mali detalji koji mogu da preokrenu sezonu pojedinca.

"Teška utakmica za nas i veoma važna pobeda. Što se tog detalja oko jedanaesterca tiče, znao sam da je Rašfordu neophodan samo jedan gol kako bi mu se podiglo samopouzdanje i prepustio sm mu izvođenje jedanaesterca. Bio sam uveren da će pogoditi i on je to učinio. Posle tog detalja je bio nezaustavljiv na terenu, jer upravo mu je to bilo potrebno. On je prošle sezone bio fantastičan i verujem da će oaj detalj biti prekretnica da se vrati na taj kolosek", rekao je Portugalac.