Premijer liga

Klop nakon istorijskog trijumfa: Igrali smo vrhunski fudbal protiv ekipe u vrhunskoj formi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2023 22:02
Klop nakon istorijskog trijumfa: Igrali smo vrhunski fudbal protiv ekipe u vrhunskoj formi Tanjug/AP Photo/Jon Super

Liverpul je na "Enfildu" deklasirao Mančester junajted sa 7:0 (1:0)  u okviru 26. kola Premijer lige i na taj način naneli najbolniji poraz "crvenim đavolima" još od 1895. kada je bilo 7:1.

Trener "redsa", Jirgen Klop, bio je više nego zadovoljan, kako igrom, tako i rezultatom, ali na kraju utakmice nije hteo da pred navijačima odradi tradicionalno radovanje iz poštovanja prema protivniku:

"Bilo je spektakularno. Čak je i početak bio živahan, bili smo u prednosti, upravo ono što nam je bilo potrebno. Igrali smo vrhunski fudbal protiv ekipe u vrhunskoj formi. Junajted je odigrao super sezonu, mi nismo zadovoljni našom, ali to u utakmici ništa ne znači. Bili smo bolji, ovo su važna tri boda", rekao je Klop, pa dodao:

"Ima još 13 utakmica i borbe za mnogo bodova. Večeras je bilo savršeno. Svi moraju da znaju da smo još tu, a to nije bio slučaj duže vreme. Večeras smo pokazali šta možemo da budemo. Ne pričamo o rezultatu, samo pričamo o igri. Ovo je neverovatno posebno, ne znam kada je poslednji put bio ovako lud rezultat. Ovaj rezultat je za istorijske knjige, a ne samo ovaj trenutak", rekao je Nemac.

Egipatski napadač, Mohamed Salah je postigao dva pogotka i na taj način pretekao Robija Faulera po broju golova i postao najbolji strelac Liverpula u istoriji Premijer lige.

"To je ludo - kakve brojke. To je posebna stvar, poseban igrač. Cenimo ga, ali u budućnosti kada se budu osvrnuli, ljudi će tek shvatiti koliko je poseban", podvukao je Klop.