Premijer liga

Drugi klubovi ne znaju ništa o tome: Detalji ugovora Halanda i Sitija kao državna tajna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2023 14:56
Erling Haland vodi akciju Guliver
Erling Haland vodi akciju

Od kako je Erling Haland prešao iz Borusije Dortmund u Mančester siti, 2022. godine, mediji širom Evrope na sve načine pokušavaju da dođu do značajnijih stavki ili sitnih, a bitnih detalja ugovora vrsnog napadača i aktuelnog prvaka Evrope, ali izgleda da ništa od do sada objavljenih navoda nije istina. Ili su informacije nepotpune. 

Tako barem tvrdi njegova pravna zastupnica, Rafaela Pimijenti, koja ga je "nasledila" od preminulog "kralja menadžera" Mina Rajole. Prema rečima ugledne agentkinje mali je krug upućenih u sadržaj ugovora porpisanog do 2027. godine. 

 

 

"Klauzule u Erlingovom ugovoru? Samo Mančester siti, Erling, njegov otac i ja znamo detalje. Drugi klubovi o tome ne znaju ništa. Nitko osim nas ne zna što piše u ugovoru", rekla je Pimijenta za španski "Relevo". 

Naravno, bez potvrde bilo kog navoda pa i tužih saznanja da će robusni centarfor reprezentacije Norveške za vreme svog boravka na "Etihadu", samo od ugovora, na kraju svake godine biti bogatiji za 30 miliona funtu.

 

 

Ne znamo koliko je to Halandu bitno, ali ono što je očigledno jesu njegovo veliko znanje i strast prema fudbalu, pa ne čudi što je prošle sezone sa "građanima" uzeo sve što je mogao od trofeja u Engleskoj i još podigao "ušati pehar" za pobednika Lige šampiona. I ove mu odlično ide u pogađanju rivalskih mrerža.