Premijer liga

Učinak napadača "velike šestorke" engleskog fudbala: Ogromna razlika između dva Mančestera, Totenhem i Čelsi sa identičnim brojkama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.11.2023 19:02
Učinak napadača "velike šestorke" engleskog fudbala: Ogromna razlika između dva Mančestera, Totenhem i Čelsi sa identičnim brojkama Guliver/AP Photo/Dave Thompson

Prošlo je 12. kola Premijer lige i aktuelni šampion Mančester siti je na liderskoj poziciji na tabeli. Ipak, situacija je daleko neizvesnija ove godine u odnosu na prethodnu. Tada je Arsenal bio prvi, a u stopu ga je pratio tim Pepa Gvardiole. Ove sezone lidera i petoplasiranu Aston Vilu deli svega tri boda!

Upravo su "građani" i na vodećoj poziciji kada gledamo najjefikasniju napadačku trojku. Ako u obzir uzmemo tri igrača koja imaju zajedno najviše nastupa, Erling Haland, Fil Foden i Hulijan Alvarez su postigli čak 20 golova od Sitijevih 32 u elitnom rangu engleskog fudbala.

Na drugom mestu se nalazi Liverpul. Jirgen Klop je najčešće koristio trio Diogo Žota-Darvin Nunjez-Mohamed Salah, a oni su mu uzvratili sa 18 pogodaka od 27 koliko su "redsi" ukupno postigli.

 

 

Odmah iza njih se nalaze Čelsi i Totenhem sa identičnim učinkom. Napad tima Angelosa Postekoglu predvode Hjun Min Son, Dejan Kuluševski i Džejms Medison sa 14 golova od 24. Sa druge strane "plavci" su najviše pogodaka postigli sa Nikolasom Džeksonom, Kolom Palmerom i Rahimom Sterlingom.

Navijače Arsenala bi verovatno mogao da zabrine učinak njihovih napadača. Usled povrede Gabrijela Žezusa, Edi Nketija je uskočio u napadačku trojku zajedno sa Gabrijelom Martinelijem i Bukajo Sakom. Njih trojica su ove sezone postigli samo 10 golova za "tobdžije" u Premijer ligi.

Ipak, najviše razloga za brigu imaju na "Old Trafordu". Erik Ten Hag se najčešće birao da Markus Rašford, Rasmus Hojlund i Entoni predvode napad Mančester junajteda. Međutim, ovaj trio je postigao samo jedan premijerligaški gol u ovoj takmičarskoj godini! Taj jedini pogodak je delo Rašforda na meču protiv Arsenala u kom su "crveni đavoli" poraženi 3:1.