Premijer liga

Odolevaju još samo Liverpul i Brentford: Haland dao gol protiv 19 premijerligaša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.11.2023 09:54
Odolevaju još samo Liverpul i Brentford: Haland dao gol protiv 19 premijerligaša Tanjug/AP Photo/John Walton/PA

Norveški reprezentativac Erling Haland, fenomenalno se adaptirao u dresu Mančester sitija sa kojim je prošle godine osvojio titulu u Premijer ligi, ako i Ligu šampiona, a upravo su njegovi golovi gurali tim sa "Etihada" do ostvarivanja ovih uspeha.

Kao ilustracija za to koliko je mladi Skandinavac dominantan na terenima u Engleskoj govori podatak i da je u dresu "građana" nastupao protiv 21 tima u Premijer ligi i postigao golove protiv njih 19.

 

 

Poslednji tim u u nizu protiv kojeg je uspeo da postigne gol je londonski Čelsi kojem je u spektakularnom duelu odigranom u nedelju na "Stamford bridžu" dva puta uspeo da zatrese mrežu. Najpre iz penala u 25, a potom i u 47. minutu.

Posle toga, jedina dva kluba kojima u dosadašnjem igranju najkvalitenijeg nacionalnog šampioanta na svetu nije uspeo da postigne pogodak su Liverpul i Berentford.

Upravo će tim sa "Enfilda" biti naredni rival Mančester sitija po povratku sa reprezentativne pauze, pa će Haland imati priliku da i "redsima" postigne gol i onda bi mu ostao još samo Brentford.

Taj duel je prvobitno bio zakazan za 23. decembra na terenu aktuenog šampiona Evrope, ali kako će igrači trenera Pepa Gvardiole u tom trenutku imati obaveze na Svetskom klupskom prvenstvu, morao je da bude otkazan.