Premijer liga

Pep: Haland je mašina, Ten Hag: Penal je promenio utakmicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.10.2023 21:31
Pep: Haland je mašina, Ten Hag: Penal je promenio utakmicu Tanjug/(AP Photo/Dave Thompson)

Plavi deo Mančestera je opet slavio, crveni tugovao. Siti je na "Old Traford" ubedljivo slavio 3:0 protiv "crvenih đavola", u meču koji je aktuleni šampion rešavao na njima svojstven način - koristeći svaku grešku rivala.

Da nije bilo lako, a da je bilo slatko, govorio je posle meča i memadžer "građana" Pep Gvardiola.

"Bila je ovo jedna od najboljih naših partija u sezoni. Igrati na "Old Trafordu", u ovakvoj atmosferi i protiv Junajteda je uvek inspirativno. Prošle sezone smo izgubili, ove pobedili. Znali smo da moramo biti pametni i inteligentni, u timu imam momke koji su osvajali pet titula u Premijer ligi i imaju taj karakter u sebi", hvalio je tim Pep.

Hvalio je i Junajted, njihovu agresivnost, ali je istakao posebno Erlinga Halanda.

"Uspeli smo da se odbranimo kad je trebalo, a onda je Haland pokazao da je mašina! Postigao je dva gola, mogao je četiri. Neverovatan je napadač, donosi nam mnogo samopouzdanja. Videli ste kod trećeg gola da je mogao i sam da završava akciju, ali kad on vidi da može da asistira on to i učini. Do drugog gola smo i patili malo, a posle toga je sve išlo na našu stranu. Veoma sam zadovoljan derbijem", zaključio je Španac.

U taboru Junajteda tuga. Imali su svoje šanse, po rekaciji menadžera Erika Ten Haga nisu bili zadovoljni dosuđenim penalom za Siti posle faula Rasmusa Hojlunda.

"Da li je bio penal? Nemam komentar", kazao je Ten Hag.

Bio je Holanđanin zadovoljan igrom, ne i rezultatom.

"Boli nas ovaj poraz jer smo u prvom delu odigrali perfektno. Jedino je penal promenio utakmicu. Stvorili smo dobre šanse, nismo imali sreće da poentiramo, ali smo napravili greške koje su nad "ubile". I prošle sezone je bilo isto", žalio je menadžer Junajteda.