Premijer liga

Čeka se potvrda: Ser Džim Ratklif želi da kupi 25 odsto Mančester junajteda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2023 11:49
Čeka se potvrda: Ser Džim Ratklif želi da kupi 25 odsto Mančester junajteda Tanjug/AP Photo/Jon Super

Mančester junajted će i dalje ostati u vlasništvu porodice Glejzer, ali u toku dana oni bi trebalo da potvrde ili demantuju da su 25 odsto akcija kluba prodali ser Džimu Ratklifu, britanskom biznismenu i velikom fanu kluba.

Posle povlačenja šeika Jasima iz trke za kupovinu kluba, koji su Glejzerovi dali na prodaju još pre šest meseci, ali su tražili sumu veću od sedma milijardi dolara, jasno je da je Ratklifova ponuda oko otkupa za 1,3 milijardi funti za 25 odsto akcija primamljiva za Amerikance.

Prema najavama sda Ostrva, danas bi ova informacija trebalo da dobije i zvaničnu potvrdu kada će se o ovome raspravljati na Upravnom bordu kluba i glasati. Ratklifov novac bi trebalo da se investira u klub koji je još od 2005. godine u vlasništvu porodice Glejzer.

Mediji su spekulisali da je Ratklif naciljao da dovede nekoliko asova, a prvi na listi je Kilijan Mbape. Međutim, čeka se zeleno svetlo sa druge strane okeana kao i sa sastanka na Old Trafordu, a zatim će se sigurno izneti i neki detaljniji planovi.