Premijer liga

Liverpul konačno pobedio: Dobio Vulverhempton pred veliki derbi protiv Mančester junateda u nedelju, Salah ispisao istoriju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2023 22:55
Liverpul konačno pobedio: Dobio Vulverhempton pred veliki derbi protiv Mančester junateda u nedelju, Salah ispisao istoriju Tanjug/Peter Byrne/PA via AP

Fudbaleri Liverpula uspeli su da prekinu niz od dva susreta bez poraza i u odloženom meču 7. kola Premijer lige na svom terenu savladaju Vulverhempon - 2:0 (0:0). I ne samo da su došli do novog trijumfa, već su igrači trenera Jirgena Klopa napravili sjajnu uvertiru pred nedeleni derbi meč protiv Mančeser junajteda.

Uvodnih 45 minuta na "Enfildu" nisu doneli ništa specijalno osim velike borebenosti igrača oba tima, ali za ligu kakva je ona elitna na Ostrvu to nikada ne treba ni dovoditi u pitanje, već se od igrača očekuje mnogo više od toga.

I upravo to su im igrači Liverpula pružili u nastavku meča. Tempo utakmice je bio žestok, domaćin je navaljivao svim snagama, a gosti se dobro branili bez želje da odstupe.

Istina, ponekad se činili da pojedini igrači na terenu prelaze granicu dozvoljenog, bilo je nekoliko situacija kad su igrači mogli da dobiju i crveni karton, ali se na sreću to nije dogodilo.

"Redsi", za koje je od prvog minuta i to veoma dobro nastupao Stefan Bajčetić su došli do prednosti u 73 minutu golom Virdžila van Dajka glavom u 73. minutu, a već pet minuta kasnije prednost je bila duplirana nakon pogotka Mohameda Salaha.

Egipanin je tako i u šestoj sezoni na "Enfildu" uspeo da postigne više od 20 golova, što je uspeh koji će zauvekk ostati zapamćen u Liverpulu.

Liverpul je pokazao da se potpuno oporavio od šokantnog poraza od Real Madrida u osmini finala Lige šampioan kad su pred svojim navijačima vodili 2:0, a onda poraženi 2:5, što je bilo dovoljno za 13 uzastopni trijumf nad ekipom Vulverhemptona u Premijer ligi.

Premijer liga, 7, kolo - odloženi mečevi

Arsenal - Evertona 4:0 (2:0)
/Saka 40, Martineli 45, 80, Odegard 71/ 

Liverpul - Vulverhempton 2:0 (0:0)
/Van Dajk 73, Salah 78/