Premijer liga

Sudijska komisija potvrdila: VAR i sudije oštetile Liverpul, gol je bio regularan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.10.2023 09:12
Sudijska komisija potvrdila: VAR i sudije oštetile Liverpul, gol je bio regularan TV Arena sport/ Screenshot

Liverpul su na gostovanju u Londonu protiv Totenhema pratili razni pehovi, od isključenja dvojice igrača, Kurtisa Džonsa i Dioga Žote, preko povrede strelca izjednačujućeg pogotka Kodija Gakpa, do autogola Žoela Matipa u poslednjem minutu, kojim je Totenhem i stigao do konačne pobede 2:1.

Ipak, najveći peh je poništen regularan pogodak Luisa Dijaza za vođstvo u 32. minutu, a da VAR nije pogrešio verovatno se mnoge stvari od navedenih ne bi ni dogodile.

Nekoliko sati posle utakmice, Sudijska komisija engleskog fudbala priznala je grešku, istakavši da su sudije na trenu poništile gol zbog nedozvoljene pozicije, ali da je VAR morao da interveniše i preinači njihovu odluku.

Sudijska komisija će, naglašeno je, sprovesti detaljnu istragu kako bi se utvrdilo zbog čega nije došlo do reakcije.

"PGMOL priznaje da je došlo do značajne ljudske greške tokom prvog poluvremena utakmice Totenhem protiv Liverpula. Pogodak Luiza Dijaza je poništen zbog ofsajda od strane službene ekipe na terenu. Gol je trebalo da bude dodeljen VAR intervencijom, međutim, nje nije bilo. PGMOL će sprovesti detaljnu istragu da utvrdi pod kojim okolnostima je došlo do greške", navodi se u saopštenju Sudijske komisije.

Glavni sudija u VAR sobi bio je Daren Ingland, a na terenu Sajmon Huper.