Premijer liga

Interovu idilu pokvarila povreda Marka Arnautovića: Dva meseca van terena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2023 14:53
Interovu idilu pokvarila povreda Marka Arnautovića: Dva meseca van terena Tanjug/Marco Bucco/LaPresse via AP

Inter je na najbolji mogući način otvorio sezonu u Seriji A. "Nerazuri" vezali su pet pobeda i nalaze se na prvom mestu italijanskog šampionata, a poslednji trijumf ostvarili su u gostima protiv Empolija, sjajnim golom Federika Dimarka. Ipak, nije sve sjajno posle 5. kola.

Klub iz Milana narednih šest nedelja neće moći da računa na Marka Arnautovića.

Austrijski fudbaler pauziraće najmanje dva meseca zbog povrede butnog mišića leve noge, saopštio je Inter na zvaničnom sajtu. 

Kako je rečeno, 34-godišnji Arnautović će ponovo sledeće nedelje biti pregledan, ali se dodaje da za ovakve povrede pauza uobičajeno traje od 45 do 60 dana. Arnautović se ovog leta vratio u Inter, a odigrao je sedam utakmica u svim takmičenjima uz jedan postignut gol.

Zbog povrede, Arnautović neće moći da pomogne ni reprezentaciji Austrije koja sredinom oktobra igra kvalifikacione mečeve za plasman na Evropsko prvenstvo, protiv Belgije kod kuće i u gostima protiv Azerbejdžana. Olakšavajuća okolnost za selektora Ralfa Rangnika je činjenica da je praktično već obezbeđen plasman na EURO 2024 jer Austrija ima sedam bodova više od Švedske, tri kola pre kraja kvalifikacija.