Liga 1

Remi šampiona na otvaranju nove sezone: Teško bez Nejmara i Mbapea, tradicija ponovo uz Lorijen

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2023 01:40
Remi šampiona na otvaranju nove sezone: Teško bez Nejmara i Mbapea, tradicija ponovo uz Lorijen Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Aktuelni šampion Francuske Pari sen Žermen igrao je bez golova (0:0) sa Lorijenom u prvom kolu nove sezone domaćeg prvenstva. Početak sezone definitivno nije krenuo po volji Parižana. Posle povrede Nejmara, koji je nevoljan da ostane Parku Prinčeva, uz odlazak Lionela Mesija i potencijalni Kilijana Mbapea, jasno je da nije najidealnija situacija u timu Luisa Enrikea pred start nove takmičarske godine.

To se jasno moglo videti na premijeri protiv Lorijena, gde i pored 20 šuteva "sveci" jedva da su četiri poslali ka golu rivala.  Falio je taj završni pas, možda i ideja u napadu, kada je Lorijen, uslovno rečeno "parkirao autobus" u svom šesnaestercu. Parižani su imali kontrolu lopte, potpunu dominaciju na sredini terena, ali ne i raspoloženog strelca.

Osim pokušaja Ramosa u ranoj fazi utakmice i Ruiza u drugom poluvremenu, nije bilo previše posla za golmana Lorijena. Branilac titule vršio je pritisak od početka do kraja, ali i pored svih napora da probije bedem rivala, koji su činili Meita, Laporta i Taibo, nije uspeo da naplati terensku inicijativu (78 odsto posed lopte).

Lorijen je tako uspeo u svojoj nameri da ostane neporažen na Parku Prinčeva. Od starta se videlo da će šansu tražiti iz prekida, tranzicije ili greške rivala. A, takva situacija otvorila im se u finišu prvog poluvremena, kada je veliku priliku imao Abergel. Međutim, pogodio je samo okvir gola... Naime, nakon greške odbrane Pari sen Žermena, Abergel je oduzeo loptu na sredini terena, pokušao iz velike daljine i na kraju, pogodio samo stativu.

To je ujedno bila i najveća prilika za Lorijen, koji se do kraja utakmice više fokusirao da sačuva bod. Gostujući igraći su se povukli na svoju polovinu, sinhronizovano branili, i na kraju, odbranili. 

Valja napomenuti da je to četvrti put da je Lorijen izašao neporažen u duelu sa Parižanima na otvaranju sezone.

Liga 1, 1. kolo

Petak

Nica - Lil 1:1 (1:0)
/Labord 19 - Dijakite 90+3/

Subota

Marsej - Rems 2:1 (1:1)
/Ounahi 23, Vitinja 73 - Ito 10)

PSŽ - Lorijen 0:0

Nedelja

Brest - Lans 13.00 (TV Arena 1 Premium)
Klermon - Monako 15.00 (TV Arena 2 Premium)
Monpelje - Avr 15.00 (TV Arena sport 3)
Nant - Tuluz 15.00 (TV Arena 3 Premium)
Ren - Mec 17.05 (TV Arena 3 Premium)
Strazbur - Lion 20.45 (TV Arena sport 3)
 

 

Standings provided by Sofascore