Liga 1

"Orao" sleće u Pariz: Gonkalo Ramos uskoro "devetka" Pari sen Žermena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2023 17:15
"Orao" sleće u Pariz: Gonkalo Ramos uskoro "devetka" Pari sen Žermena Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Ni Hari Kejn, ni Kolo Muani, ni Dušan Vlahović. Nova "devetka" Pari sen Žermena do kraja nedelje trebalo bi da postane Gonkalo Ramos. Parižani su postigli usemni dogovor sa Benfikom oko obeštećenja koje iznosi 65 miliona evra plus 15 miliona evra kroz bonuse. 

Mladi napadač (22) je prihvatio ponuđene uslove i sada ostaje samo da se razmeni papirologija, obave lekarski pregledi i podigne dres. Benfika je već odbijala ponude za Ramosa držeći visoku cenu, ali su sada procenili da su dobro profitirali za igrača iz svoje škole.

Ramos je bio pravo otkrovenje u poslednje dve sezone, na 104 utakmice postigao je 41 gol uz 16 asistencija, veoma dobar utisak ostavio je na Mundijalu u Kataru gde je u pobedi Portugalije nad Švajcarskom 6:1 postigao het-trik.

 

 

Pari sen Žermen ga je upoznao minule jeseni u mečevima grupne faze Lige šampiona. Nije postigao gol ni u Lisabonu, ni u Parizu ali je namučio defanzivce "svetaca". Oba susreta su bila završena remijem. U 14 mečeva kvalifikacija i grupne faze Lige šampiona postigao je sedam pogotka, a na 30 susreta Primeire upisao je 19 golova i sedam asistencija, bio je veoma zaslužan za osvajanje titule prvaka.

PSŽ se danas i sutra bavi Osmanom Dembeleom. Francuz je sleteo u Pariz oko 13.30 časova, sleduju mu pregledi, pa potpis ugovora i promocija. Kad