Liga 1

RB Lajpcig ojačao ofanzivu Ćavijem Simonsem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2023 20:55
RB Lajpcig ojačao ofanzivu Ćavijem Simonsem Guliver

RB Lajpcig je ponovo formirao veoma konkurentan sastav jer je danas ofanzivnu liniju pojačao Ćavijem Simonsom, talentovanim veznim igračem Pari sen Žermena.

Holandski reprezentativac je imao veoma dobru sezonu u PSV Ajndhovenu, PSŽ je iskoristio klauzulu i vratio ga u Pariz ovog leta za šest miliona evra. Međutim, neće u narednih godinu dana biti pod komandom Luisa Enrikea, već će imati još jednu sezonu dokazivanja u RB Lajpcigu, koji je bio najkonkretniji sa ponudom.

Lajpcig je ovog leta potrošio 126 miliona evra, napad je pojačan Benjaminom Šeškom (Salcburg) i Luijem Opendom (Lans), došli su Kristofer Baumgartner, Nikolas Zeivald, Fabio Karvaljo, Leopold Zigerle i mladi igrač PSŽ-a El Šadli Bitčiabu.

 

 

Kada je Lajpcig u pitanju podrazumeva se da su više zaradili na prodajama neko što su uložili jer se u kasu slilo 140 miliona evra, a čini se da su završili pregovore sa Sitijem oko prodaje Joška Gvardiola za okruglo 100 miliona evra.

Lajpcig su napustili Dominik Soboslaj (Liverpul), Kristofer Nekunku (Čelsi), Tom Krauz (Majnc), Hosep Martinez (Đenova), Anhelinjo (Galatasaraj), Lajmer (Bajern), Ba (LAKS), Šrajber (Sarbriken).