Vesti iz fudbala

PSŽ vratio Ćavija Simonsa: Luis Enrike računa na reprezentativca Holandije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2023 12:05
PSŽ vratio Ćavija Simonsa: Luis Enrike računa na reprezentativca Holandije Guliver

Ćavi Simons sledeću sezonu igraće za Pari Sen Žermen, jer je novi trener šampiona Francuske Luis Enrike insistirao na njegovom povratku iz PSV Ajndhovena, u koji ga je pustio pre godinu dana. 

Prema pisanju medija u njegovoj rodnoj Holandiji, ofanzivni vezista reprezentacije te zemlje napustio je pripreme  "filipsovaca" u Austriji, jer su se dva kluba saglasila oko aktiviranja povratne klauzule iz njegovog prethodnog transfera. 

Tako će velikan Eredivizije zaraditi 6.000.000 evra, španski stručnjak dobiti igrača sredine terena po svojim zamislima, a dvadesetogodišnjak koji je prošao omladinsku školu Barselone dobiti priliku da nastavi tamo gde je stao pod komandom Ruda van Nistelroja. 

 

 

Simons je prošle sezone dao 22 gola i imao 12 asistencija, a trener je maksimalno koristio to što ume da deluje na poziciji tik iza špiceva, po krilima ili u samom napadu. PSV je probao da ga zadrži većim primanjima, ali je on izabrao da se vrati u Pariz.

Iako mu Enrike nije garantovao obilatu minutažu, osim u slučaju da Kilijan Mbape i(li) Nejmar, kao najzaduženiji za završnicu akcija, ne napuste PSŽ ovog leta.