Liga 1

Li Kang In četvrta akvizicija Pari sen Žermena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2023 21:50
Li Kang In četvrta akvizicija Pari sen Žermena FC PSG

Nema stajanja u Pari sen Žermenu, četvrto pojačanje u sezoni je predstavljeno večeras u Parizu. Li Kang In, južnokorejski vezni fudbaler potpisao je ugovor sa klubom do juna 2028. godine i nosiće dres sa brojem 19.

Parižani su platili 22 miliona evra obeštećenje španskoj Majorki i veruju da će sa hitronogim levonogim igračem dobiti na kvalitetu u veznom redu i pre svega završnom pasu. Za Li Kang Ina se može reći da je fudbaler sa "španskim pedigreom" jer je sa 10 godina stigao u Valensiju za koju je igrao do 2021. godine kada je prešao u Majorku.

 

 

 

PSŽ ga je zapazio na Mundijalu u kataru gde je odigrao sva četiri meča za Južnu Koreju. Po načinu igre podseća malo i na Lionela Mesija, vidi se po pokretima da mu je fudbalski uzor. Videćemo ga na kanalima TV Arena sport u Ligi 1 od 12. avgusta.

"Neverovatnu priliku imam da igram u jednom od najboljih timova na svetu i uz takve asove. Jedva čekam prvi trening", istakao je novi igrač PSŽ-a.

Novi trener Luis Enrike u ovom prelaznom roku dobio je Milana Škrinjara (Inter), Marka Asensija (Real), Manuela Ugartea (Sporting Lisabon), danas Li Kang-ina, a očekuju se još Lukas Ernandez (Bajern) i Šer Ndur (Benfika).