Liga 1

PSŽ uključio "traku": Posle Luisa Enrikea, Škrinjara i Asensija predstavljen i Manuel Ugarte

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2023 17:45
PSŽ uključio "traku": Posle Luisa Enrikea, Škrinjara i Asensija predstavljen i Manuel Ugarte Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Pari sen Žermen je uključio "traku" za predstavljanje, pa je tako u toku 24 sata posle novog trenera Luisa Enrike, predstavio tri zaključena pojačanja. Juče su dres oficijalno podigli Milan Šrkinjar (Inter) i Marko Asensio (Real Madrid), a danas je red došao na Manuela Ugartea.

Vezni igrač Sportinga iz Lisabona završen je pre dve nedelje. Dobio je PSŽ trku sa Čelsijem, platio otkupnu klauzulu od 60 miliona evra i potpisao zadnjeg veznog do juna 2028. godine. Time su Parižani rešili i defanzivni deo veznog reda jer je urugvajski zadnji vezni izuzetan odbrambeni igrač, velikog radijusa kretanja i trebalo bi da donese čvrstinu u igri na sredini terena.

 

 

Sporting je lepo profitirao, platio ga je pre dve godine Famalikaou 12,5 miliona evra i upetostručio mu vrednost. Trebalo bi očekivati da dres podignu Lukas Ernandez, čiji je transfer iz Bajerna dogovoren, te Kang-In Li i Čer Ndur.

Međutim, Parižani nikako da reše problem sa Kilijanom Mbapeom. Nisu dobro prošli ni sa ultimatumom jer trenutno ne postoji klub koji bi platio za njega 200 miliona evra obeštećenja i 200 miliona evra bonusa samom igraču. Dok se to klupko ne odmrsi, trener Luis Enrike će teško dobiti novu "devetku", a pikovi su Viktor Osimen (Napoli) i Kolo Muani iz Ajntrahta.