Liga 1

Nove turbulencije u PSŽ-u: Kristof Galtije uhapšen zbog rasizma

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2023 16:47
Nove turbulencije u PSŽ-u: Kristof Galtije uhapšen zbog rasizma Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Francuski stručnjak, Kristof Galtije, koji se još uvek zvanično nalazi na funkciji šefa stručnog štaba Pari sen Žermena, uhapšen je u Parizu zbog optužbi o rasizmu, prenose tamošnji mediji.

Optužbe datiraju iz perioda kada je bio na klupi Nice, gde je navodno izjavio kako mu smeta to što u svom timu ima previše crnaca i muslimana. Takođe, njegov usvojeni sin, koji mu je i agent, takođe je imao rasističke izjave na račun tamnoputih igrača i onih koji su islamske veroispovesti.

Kako mediji prenose, Galtijea i njegovog sina prijavio je sportski direktor Nice, Žulijen Furnije. Istraga je u toku, a izjave su za sada dali predsednik Nice, Žan Pjer River i pomoćni trener Didije Digar.

 

 

Podsetimo, Galtije je nekoliko puta negirao optužbe:

"Duboko sam šokiran rečima koje mi se pripisuju i koje su prenete na neodgovoran način. Takve optužbe pogađaju dubinu moje ljudskosti", rekao je Galtije, pa dodao:

"Ja sam odgajan tako da uvek poštujem druge, bez obzira na boju, naciju ili religiju. Ceo život sam delio dobro i loše sa drugim ljudima i ne prihvatam da se moje ime i porodica degradiraju na takav način", podvukao je Galtije.