Liga 1

PSŽ seda za sto sa Mbapeom: Produženje ugovora ili prodaja?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2023 19:00
PSŽ seda za sto sa Mbapeom: Produženje ugovora ili prodaja? Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Produženje ugovora do 2025. godine (može i duže) ili prodaja, trećeg nema! Pari sen Žermen je za sutra zakazao sastanak sa Kilijanom Mbapeom i to samo na temu njegovog trenutnog statusa. Parižani žele sutra ili da dobiju potpis produženja ugovora iz klauzule do 2025. godine (može i duže) ili će ga ovog leta prodati i to do 31. jula.

Kako prenose "L' ekip" i "Marka", Kilijan i njegova majka Fajza Lamari, inače i njegov menadžer imaju sastanak sa čelnikom PSŽ Naserom Al Helaisijem uz unapred postavljen ultimatum. Najbolji igrač Francuske je bio više nego jasan da neće da produžava ugovor, ali da želi da ostane i naredne sezone. To ne odgovara klubu jer na stolu ima predlog Real Madrida (manji od 200 miliona evra), kao i dva interesovanja od strane Mančester junajteda i Liverpula.

 

 

"Marka" ističe da je tokom dana "ojačala opcija u kojoj bi bili zadovoljni i PSŽ i Mbape", a to je produžetak ugovora na dve ili tri sezone, s tim da mogu da budu u obavezi da ga prodaju narednog leta. To je samo jedna od opcija, ali mediji se ne usuđuju čak ni da prognoziraju ishod sutrašnjeg sastanka.

Razlog su bonusi koje Mbape treba da dobije od PSŽ. Ako potpiše novi ugovor, igraču propada bonus jer on može da se napalti 31. jula, a kako "Marka" ističe on iznosi skoro 100 miliona evra u razlici. Ako Mbape ostane pri tome da ne produžava saradnju, PSŽ bi ga prodao u narednih mesec dana i tako izbegao bonuse.