Liga 1

Lion ostao bez predsednika: Žan Mišel Ola napustio tu funkciju nakon 36 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2023 13:11
Lion ostao bez predsednika: Žan Mišel Ola napustio tu funkciju nakon 36 godina Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani, File

Dosadašnji predsednik Olimpika iz Liona Žan Mišel Ola podneo je ostavku natu funkciju nakon 36 godina, prenose svetski mediji, a istovremeno je imenovan za počasnog predsednika ove francuske ekipe.

Poznati američki filmski producent Džon Tekstor je prošle godine kupio Lion za 884 miliona evra, a sad je sebe imenovao i za direktora kluba.

 

 

"Olimpik želi da se zahvali dosadašnjem predsedniku koji je proveo u klubu više od tri decenije i pod čijim vođstvom je osvojeno više od 50 trofeja, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Pred nama je novi početak i trudićemo se da vratimo Olimpik u vrh svetskog fudbala", stoji u saopštenju kluba koji trenutno zauzima sedmu pizicjiu na tabeli Lige 1.

Lion je svih sedam titula prvaka Francuske, osvojenih u nizu od 2001. do 2008. osvojio pod vođstvom Ole, kao i dva Kupa od ukupno pet koliko ih klub ima, i jedini Liga Kup (2000).

Tim iz Liona je u eri Žana Mišela Ole dva puta je stizao do polufinala Lige šampiona, 2010. i 2020. godine, ali nje uspeo da napravi i korak dalje.