Liga 1

Monako pregazio PSŽ: Ben Jeder se poigravao sa "svecima"

komentari (0)

Autor: Sreten Ristić

11.02.2023 21:05
Monako pregazio  PSŽ: Ben Jeder se poigravao sa "svecima" Tanjug/(AP Photo/Daniel Cole)

Fudbaleri Monaka nastavili su trijumfalni niz, na poslednjih osam mečeva u Ligi 1 šest puta su pobedili i dva puta remizirali. U derbiju 23. kola prvenstva Francuske preskočili su i najveću prepreku, vodeći i moćni PSŽ, slavili su rezultatom 3:1 (3:1).

U timu Parižana, nije bilo najvećih zvezda Lea Mesija i Kilijana Mbapea, obojica su na poštedi zbog povrede, dok su brojni reprezentaivci u ekipi "Svetaca" nadigrani od strane raspoložnih "kneževa".

Sva sreća Parižani su napravili veliku zalihu bodova i liderska pozicija za sada im nije ugrožena, dok je trijumf Monaku doneo prodor na drugu poziciju za bod isperd Marseja i Lansa koji imaju utakmicu manje. 

 Već u uvodnim minutima meča se moglo naslutiti da če domaćin voditi glavnu reč. nadahnut je bio Aleksandar Golovin, pogodio je već u 4. minutu na asistenciju Visama Ben Jedera. U 18. minutu nova nevolja za goste, Bitsšiabu je pogrešio na svojoj polovini uz desnu stranu terena, loptu mu je oduzeo Krepin Dijata i dodao je Ben Jederu koji je preciznim udarcem povsio na 2:0.

Dvadeset minuta kasnije Voren Zair-Emeri je vratio rezultatsku neizvesnost, ali na kratko. Kapiten Monaka Ben Jeder je još jednom bio neumoljiv pred golom Donarume u nadoknadi prvig dela postavio je konačnih 3:1. 

Standings provided by Sofascore