Liga 1

Roberto De Zerbi našao novi klub: Italijan seda na klupu Olimpika iz Marseja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 21:08
Roberto De Zerbi će uskoro postati novi trener Olimpika iz Marseja Guliver/Graeme Wilcockson
Roberto De Zerbi će uskoro postati novi trener Olimpika iz Marseja

Italijanski trener, Roberto De Zerbi bi trebalo uskoro da postane novi šef struke Olimpika iz Marseja. Iako su mediji pisali kako će menadžer Brajtona ići u neki veći klub, to ipak neće biti slučaj.

Povezivao se Italijan i sa klupom Bajern Minhena i sa Liverpulom, ali je na kraju pala odluka na Marsej. Francuski klub je bio blizu dogovora sa Seržom Konseisaom, ali je dogovor sa bivšim trenerom Porta ipak propao.

De Zerbi tako stiže u Marsej kako bi uneo stabilnost u klub. Samo u sezoni za nama, na "Veledromu" su čak tri trenera vodila ekipu.

Takmičarska godina je započeta sa Marselinjom Toralom, za njim je stigao Đenaro Gatuzo, dok je sezon završio Žan Luj Gase.

Marsej će za novog trenera morati da izdvoji šest miliona evra, kao otkupnu klauzulu iako je De Zerbi sam doneo odluku da ode iz Brajtona.

Italijan je u svojoj karijeri radio u Fođi, Palemru, Beneventu, dok se najviše istakao kao šef struke Sasuola. Nakon toga je radio u Šahtjoru iz Donjecka, a na klupu Brajtona je seo 2022. godine i vodio "galebove" do prvo učešća u evropskim takmičenjima u istoriji kluba.