Liga 1

Mec preokretom protiv Lansa došao do tri važna boda u borbi za opstanak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.04.2024 22:55
Fudbaleri Meca Profimedia
Fudbaleri Meca

Mec je u susret 29. kola Lige 1 sa Lansom ušao sa glavnim ciljem da obezbedi bodove za opstsanak u društvu najboljih, uz napomenu da sve to neće biti nimalo lak zadatak, pošto se u ovom trenutku izabranici Lasla Bolonjija nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli i imaju zaostatak od dva boda u odnosu na petnaestoplasirani Nant. 

Sa druge strane prošlosezonski hit prvenstva Lans bori se za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija, uz samo bod manjka u odnosu na petoplasiranu Nicu, a poznato je da to mesto od ove sezone donosi plasman u grupnu fazu Liga Evrope.

Svoj put ka evropskoj sceni Lans je počeo da "krči" golom u 13, minutu. Oukidža je u svom šesnaestercu oborio jednog igrača gostiju, a sudija je pokazao na belu tačku. Sigurna realizator bio je Florijan Sotoka - 0:1. 

Nisu imali šta da igube domaći. Morali su da krenu na sve ili ništa, a Žorž Mikautadze je u 34.minutu doneo izjednačenje. Lepo je igrač Meca primio loptu u šesnaest metara, brzo je reagovao i zakzcao loptu u leve rašlje. 

I kada se očekivalo da će se prvi poluvreme završiti remijem, Žorž Mikautadze, je rekao ne. Primio je pas u šesnaestercu pomenuti igrač, odlučio se za lob i uspeo da prevari golmana Samba, koji je već izašao sa linije. 

Posle izuzetno teške i neizvesne utakmice imaju razloga za slavlje fudbaleri Meca, jer su svakako došli do tri velika boda, ali još uvek nisu rešili posao po pitanju opstanka. U narednom kolu Mec gostuje Avru, dok će Lans dočekati Klermon.
 

Liga 1, 29. kolo

petak

Mec - Lans 2:1 (2:1)
/Mikautadze 34, 45  - Sotoka 13 pen /

subota

Strazbur - Rems 17.00 (AS7)
Ren - Tuluz 21.00 (AP3)

nedelja

Avr - Nant 13.00 (AP3)
Klermon - Monpelje 15.00 (AS2)
Lion - Brest 21.00 (AS1)

odloženo

Monako - Lil
Lorijen - PSŽ
Marsej - Nica

Standings provided by Sofascore