Liga 1

Pari Sen Žermen se sprema za život bez Mbapea: U planu su tri vrhunska pojačanja na leto

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

16.02.2024 12:00
Kilijan Mbape Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias
Kilijan Mbape

Kilijan Mbape od naredne sezone neće nositi dres Pari Sen Žermena, te francuski klub mora da se spremi na život bez jednog od najboljih igrača na svetu. Kako prenosi Fabricio Romano, Parižani su bili spremni za taj scenario još od decembra.

Naime, upravi šampiona Francuske je bilo jasno da Mbape neće produžiti ugovor koji mu ističe u junu ove godine. Pari Sen Žermen je tako još krajem 2023. godine započeo planove za letnji prelazni rok gde planiraju da renoviraju ekipu.

I dalje nije poznato ko bi konkretno mogao da predstavlja zamenu za francuskog superstara, ali se znaju mete na ostalim pozicijama. 

 

 

Kada je u pitanju vezni red, glavna meta Parižana je Bernanrdo Silva. Iskusni Portugalac već godinama čini "kičmu" Mančester sitija i jasno je da njegov transfer neće biti nimalo lak zadata.

U odbrani su u planu talentovani Leni Joro i Matijas de Liht. Štoper Lila je jedan od traženijih igrača u Evropi i to je takođe ambiciozan transfer. Sa druge strane, Holanđanin je višak u Bajernu iz Minhena. Tomas Tuhel ga sve ređe koristi i deluje da bi mogao da napusti Bundesligu na leto.

Ipak, ono što fudbalski svet interesuje jeste na koga je to uprava Pari Sen Žermena bacila oko da zameni Kilijana Mbapea. To ćemo, čini se, saznati tek na leto.