Liga 1

Pari sen Žermenu pripao derbi protiv Monaka: Usman Dembele konačno pogodio mrežu u novom klubu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 23:00
Pari sen Žermenu pripao derbi protiv Monaka: Usman Dembele konačno pogodio mrežu u novom klubu Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Pari sen Žermen je nastavio seriju pobeda u Ligi 1, do šestog uzastopnog trijumfa stigli su u derbiju protiv Monaka 5:2 (2:1). U odličnom derbiju, punom ritma, prilika, golmanskih bravura, ali i grešaka, domaćin je golovima Gonkalo Ramosa, Kilijana Mbapea, Usmana Dembelea, Vitinje i Kolo Muanija slavio uverljivo. Posle 13. kola Lige 1, PSŽ je ostao lider sa 30 bodova.

Da golmani mogu da odbrane nemoguće, a zatim da "poklone" rivalu golove, na delu su u prvih 22 minuta derbija Lige 1 između PSŽ-a i Monaka pokazali Đanuliđi Donaruma i Filip Kon. Pošto je odbranio zicere Mbapeu i Hakimiju, golman Monakla Kon je posle udarca Dembelea ispustio loptu i to pravo na nogu Gonkalu Ramosu za vođstvo "svetaca". Samo četiri minuta kasnije Donaruma je sjajnu intervenciju iz 12. minuta upropastio kardinalnom greškom za izjednačujući pogodak Takumija Minamina. Bukvalno mu je dadao lopštu na nekih 13-14 metara od gola i Japanac poklon nije propustio.

 

 

Kilijan Mbape je propustio i drugi veliki zicer (sjajna odbrana Kona), pre nego što se upisao u strelce. Magasa je napravio penal, a najskuplji igrač "svetaca" iz treće zatresao mrežu Monaka. Odlično prvo poluvreme, sjajnog ritma, odličnog fudbala zatvorio je Donaruma briljatnom odbranom posle udarca Minamina. Kako se dobro i tečno igralo, svedoči i broj faulova: PSŽ je napravio samo jedan, gosti devet!

Pao je ritam u nastavku, Monako nije iskoristio uvodni period bolje igre jer se Donaruma ponovo isprečio Minaminu do izjednačenja. Sjajno je Italijan zaustavio snažan šut sa desetak metara. I onda je domaćin dodao gas, iz dve kontre preko Usmana Dembelea, kome je to bio prvenac u novom klubu i golčinom Vitinje sa 25 metara stigao do 4:1, a pogodak Baloguna stigao je kao ublažavajući za poraz gostiju. Na kraju su gosti probali da donesu dramu, ali je Kolo Muani stavio tačku na sjajan meč.

Liga 1, 13. kolo

Petak

PSŽ - Monako 5:2 (2:1)
/G. Ramos 18, Mbape 39 pen, Dembele 70, Vitinja 72, Kolo Muani 90+6 - Minamino 22, Balogun 76/

Subota

Klermon - Lans 17.00 (TV Arena sport 1)

Strazbur - Marsej 21.00 (TV Arena 3 Premium)

Nedelja

Nica - Tuluz 13.00 (TV Arena 3 Premium)

Lorijen - Mec 15.00 (TV Arena sport 5)

Monpelje - Brest 15.00 (TV Arena sport 2)

Nant - Avr 15.00 (TV Arena sport 6)

Ren - Rems 17.05 (TV Arena 3 Premium)

Lion - Lil 20.45 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore