Liga 1

Bivši napadač Bresta Loik Remi odlučio da završi karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2023 15:19
Bivši napadač Bresta Loik Remi odlučio da završi karijeru TV Arena sport

Loik Remi je rešio da odsvira kraj karijere u 36. godini. Napadač koji je u karijeri imao meteorske uspone, ali i padove, najčešće uzrokovane povredama (jedna i zbog afere), letos je napustio Brest, nije našao drugi klub, a s obzirom na sve okolnosti rešio je da stavi tačku na 17 godina dugu karijeru.

Dete je Liona, imao je sjajnu karijeru u mlađim kategorijama pod komandom Rene-Žana Žakea, brata čuvenijeg selektora "trikolora" Eme Žakea. Štrčao je i zbog brzine i zbog broja "12" na leđima, ali Lion, bez obzira na trogodišnji ugovor, nije mu verovao. Ispostavilo se da samo za svoj Lion u karijeri nije postigao oficijalni gol!

U njega su verovali Nica, pogotovo Marsej u čijem je dresu briljirao od 2010. do 2013. godine, a on je vratio sa 39 golova na 95 mečeva. KPR ga je platio 10 miliona evra, ali mu je karijeru na OStrvu prekinulo hapšenje 15. maja 2013. godine. Tada je sa još dvojicom bio okrivljen za silovanje.

 

 

Prešao je u Njukasl gde je "sipao golove" što ga je odvelo u Čelsi koji ga je otkupio od KPR. Imao je dve solidne sezone među "plavcima", zatim ga je put vodio u Kristal Palas, pa Las Palmas, Hetafe, Lil, Rizespor, Adanu i prošle zime u Brest. Tu je uspeo da odigra samo dva meča, povreda je doprinela da se odluči na ovaj korak.

U karijeri je postigao više od 150 golova, za selekciju Francuske je na 30 mečeva bio sedam puta strelac, osvajao je titule sa Lionom i Čelsijem, Superkup Francuske sa Lionom i Marsejom,  Liga Kup Engleske sa Čelsijem.