Liga 1

Loik Remi stigao u Brest: Prekaljeni napadač zaigraće posle sedam meseci pauze

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2023 21:13
Loik Remi stigao u Brest: Prekaljeni napadač zaigraće posle sedam meseci pauze TV Arena sport

Loik Aleks Telijer Uber Remi (36), prekaljeni napadač do kraja sezone nosiće dres Bresta. Nekadašnji reprezentativni napadač "trikolora" potpisao je kao slobodan igrač jer je od jula prošle godine bez kluba.

Brest je u solidnoj seriji od pet poslednjih mečeva bez poraza, gde su osvojili sedam bodova i trenutno su na 14. mestu Lige 1 sa 20 bodova iz 22 kola. Međutim, trener Erik Roj tražio je iskusnijeg napadača koji bi podigao efikasnost ekipe, jer su vezni igrači postoigli više golova od Munijea (4) i Le Duarona (5).

Remi je pravi fudbalski globtroter, čija je "zvezda" davno sijala na fudbalskom nebu. Dete je Liona, ali je bolju karijeru pravio van matičnog kluba. Od 2008. dobro je igrao za Nicu, zatim je za 15,5 miliona evra bio prodat Marseju. Posle tri sezone za 10,5 miliona karijeru je nastavio u KPR, igrao je u Njukaslu, a posle godinu dana 2014. je potpisao za Čelsi za 13,2 miliona evra. 

U dve sezone nije ostavio loš utisak na "Stamford bridžu" (47 mečeva/12 golova), bio je zatim u Kristal Palasu, pa u Las Palmasu, Hetafeu, Lilu, Rizesporu, a od februara do jula 2022. godine branio je boje Adane, za koju je odigrao samo dva meča.

U Ligi 1 je igrajući za Marsje, Nicu, Lil i Lion na 211 mečeva bio strelac 71 gola uz 22 asistencije. U kakvom je stanju posle sedmomesečne pauze ostaje da se vidi, zadužio je dres sa brojm 14 i prvu priliku da nastupi za Brest imaće 12. febriara na gostovanju Monpeljeu.