La Liga

Bekovi napuštaju Španiju: Montijel na putu za Notingem, a Dest završio u PSV-u

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2023 10:45
Bekovi napuštaju Španiju: Montijel na putu za Notingem, a Dest završio u PSV-u Tanjug/AP Photo/Jeffrey McWhorter

Dvojica reprezentativnih desnih bekova napustila su Primeru i karijeru nastavili van Španije. Svetski prvaka sa Argentinom Gonzalo Montijel, napustio je Sevilju, osvajača Lige Evrope, i otišao je na pozajmicu u Notingem Forest.

Englezi su platili dva miliona evra za pozajmicu uz 11 miliona evra otkupa narednog leta. Taj posao bi danas trebalo da bude i ozvaničen.

 

 

Čudi pomalo odluka Sevilje i trenera Hozea Luisa Mendilibara da se liši usluga 26-godišnjeg desnog beka koji je u poslednje dve sezone bio veoma pouzdan. Na 72 meča, postigao je dva gola uz šest asistencija, a bio je plaćen River Plati 11 miliona evra 2021. godine. Jedini motiv ove prodaje je prazna kasa kluba iz Sevilje.

 

 

Amerikanac Seržino Dest nije po ukusu trenera Barselone Ćavija Ernandeza i on je jednom nogom u PSV Ajndhovenu. Dva kluba su postigla dogovor oko pozajmice i otkupne klauzule od 10 miliona evra. Američki reprezentativac, rodom iz Holandije i dete Ajaksa je već postigao dogovor oko plate, s tim da će Barsa, koja je pobedila sinoć u Primeri La Ligi, i PSV deliti troškove 50/50.

Katalonci su ga 2020. godine platili 21 milion evra Ajaksu, ali je on za Katalonce odigrao 72 meča uz tri gola, dok je prošlu sezonu proveo u Milanu gde je nastupio samo 14 puta.