La Liga

Pari Sen Žermen remeti tržište transfera: La Liga upire prstom u šampiona Francuske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 18:44
Pari Sen Žermen remeti tržište transfera: La Liga upire prstom u šampiona Francuske Guliver

Pari Sen Žermen već neko vreme "pliva" u novcu iz Katara, što je francuskom klubu omogućilo da pre nekoliko godina za ogromne novce dovede Nejmara i Kilijana Mbapea, a prošle sezone sebi priušti ni manje ni više nego jednog od najboljih fudbalera sveta svih vremena - Lionela Mesija, ali to mnogima bode oči.

I više od toga, ozbiljno im remeti planove, jer nisu dovoljno konkurentni na tržištu fudbalske robe kao "sveci". Sada se tim povodom oglasio i predsednik Profesionalne fudbalske lige Španije, Havijer Tebas.

 

 

"La liga smatra da katarske subvencije koje dobija PSŽ remete tržište transfera i štete drugim timovima. Ove subvencije su poboljšale njenu konkurentsku poziciju i izazvale značajne potrese na nekoliko nacionalnih tržišta i tržišta Evropske unije", izjavio je prvi čovek La Lige pred Evropskom komisijom. 

Još kada bi ta silna ulaganja bila dovoljna da PSŽ-u osvoji toliko željenu titulu Lige šampiona, ovako se menjaju treneri i fudbaleri a klub sa "Parka prinčeva" ostaje kratkih rukava u elitnom takmičenju Evropske fudbalske federacije. Još se guši u lošoj atmosferi, pogotovo ovog leta, kada ga je napustio Mesi, a na isto se spremaju Mbape i Nejmar