La Liga

Karlo Anćeloti uzburkao javnost u Španiji: Rasizam je najveći problem u fudbalu, sa tim se nisam suočavao u Engleskoj

komentari (0)

Izvor: Tanjug

09.06.2023 09:50
Karlo Anćeloti uzburkao javnost u Španiji: Rasizam je najveći problem u fudbalu, sa tim se nisam suočavao u Engleskoj Tanjug/AP Photo

Trener Reala Karlo Anćeloti rekao je da je rasizam najveći problem u fudbalu. Italijanski stručnjak dodatno je uzburkao javnost izjavom da se sa tim problemom nije suočavao dok je radio u Engleskoj, što i nije slučaj u španskom prvenstvu, gde smo nedavno mogli da vidimo rasističke povike sa tribina upućene Vinisijusu Žunioru na utakmici sa Valensijom.

"Rasizam je naravno najveći problem. Ne mogu da prihvatim da je stadion postao neprijateljsko mesto, ne mogu da prihvatim ovu klimu mržnje zbog boje kože, zbog religije, zbog etničke pripadnosti igrača ili trenera. Tokom četiri godine u Engleskoj ne sećam se nijedne uvrede, a u Španiji se to dešava", istakao je Ančeloti.
 


Dodaje da problem fudbalerima predstavlja i gust raspored utakmica. "Moja ekipa završava sezonu sa 73 utakmice. Od 30. decembra do 12. marta igrali smo neprekidno, osim jedne nedelje. Ne može ovako da se nastavi. UEFA pokreće novu Ligu šampiona sa više timova, FIFA pokreće Svetsko prvenstvo sa više nacija, lige promovišu finale nacionalnog Superkupa sa četiri tima. Ili se moraju dogovoriti međusobno ili će zdravlje igrača biti ugroženo", zaključio je iskusni stručnjak.