La Liga

Primera La Liga na Areni: Šest ekipa strepi za opstanak, Valjadolid ima samo jednu opciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2023 14:33
Primera La Liga na Areni: Šest ekipa strepi za opstanak, Valjadolid ima samo jednu opciju Guliver

Španska Primera La Liga spišta zavesu mečevima 38. kola koji se igraju u dva termina. Od 18.30 časova (kanali TV Arena sport) igraće ekipe koje se bore za sedmo mesto i plasman u Ligu konferencija (Osasuna, Atletik Bilbao, Đirona, Rajo Veljekano), a od 21.00 čas čak šest ekipa želi da izbegne do 18. mesto i da se pridruži Espanjolu, koji je već počeo da rasprodaje igrače, i Elčeu u Segundi.

Valjadolid, koji je pobedio čak i Barselonu, ima bod manje od Selte i Almerije, ali sudbinu drži u svojim rukama jer dočekuje Hetafe od koga ima dva boda manje. Pobedom sigurno obezbeđuje opstanak. Prema propozicijama kada dve ili više ekipa imaju isti broj bodova prvo odlučuje međusobni skor. Recimo, ako bi Valjadolid osvojio bod, a Selta i Almerija izgubili, onda bi sve tri ekipe imale isti broj bodova. Valjadolid ima isti skor sa Seltom (4:1, 0:3), bolji od Almerije (0:0, 1:0). Almerija ima bolji skor od Selte (3:1, 2:2). Ekipa iz Viga ima samo bolji skor od Kadiza, ali je lošija od pomenute Almerije, od Valensije i od Hetafea.

Selta dočekuje šampiona Barselonu, ali ne bi bilo prvi put da u poslendjem kolu pobedi Katalonce i ostavri rezultat koji im je potreban. Na ishod borbe za opstanak mogu da odluče Espanjol i Elče, dve ekipe koje su već ispale jer dočekuju Almeriju, odnosno Kadiz. Očekujemo kao retko kad neizvesnu završnicu u borbi za opstanak.

 

 

Ono što se zna je da su Barselona, Real Madrid, Atletiko Madrid, Sosijedad obezbedili učešće u Ligi šampiona, dok će peti španski klub biti osvajač Lige Evrope Sevilja. Viljareal i Betis će u grupnu fazu Lige Evrope, a između Osasune, Bilbaoa, Đirone i Rajo Valjekana traži se puntik u Ligu konferencija.

Ispali su Elče i Espanjol, traži se treći, a iz Segnude su direktno ušli Granada i Las Palmas, treći će biti poznat posle plej-ofa.

Primera La liga, 38. kolo

Nedelja

Majorka - Rajo Valjekano 18.30 (TV Arena sport 2)
Osasuna - Đirona 18.30 (TV Arena sport 3)
Real Madrid - Atletik Bilbao 18.30 (TV Arena Premium 2)
Sosijedad - Sevilja 18.30 (TV Arena Premium 3)
Viljareal - Atletiko Madrid 18.30 (TV Arena sport 1)
Betis - Valensija 21.00 (TV Arena Premium 3)
Selta - Barselona 21.00 (TV Arena Premium 2)
Elče - Kadiz 21.00 
Espanjol - Almerija 21.00 (TV Arena sport 2)
Valjadolid - Hetafe 21.00 (TV Arena sport 1)

 

Пласман обезедио Sofascore