La Liga

Još jedan Arauho u Barseloni: Stigao desni bek Los Anđeles Galaksija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2023 07:45
Još jedan Arauho u Barseloni: Stigao desni bek Los Anđeles Galaksija TV Arena sport/ Screenshot

Barselona od danas na platnom spisku ima dvojicu igrača sa prezimemom Arauho! Ronaldu, sjajnom štoperu iz Urugvaja od sutra će se na treninzima priključiti i Meksikanac Hulian Arauho, 21-godišnji desni bek Los Anđeleles Galaksija.

Transfer meksičkog reprezentativca poptisan je poslednjeg dana prelaznog roka, ali Katalonci nisu mogli da ga registruju zbog finansijskog limita. Međutim, situacija se promenila, pa je Meksikanac dobio dozvolu da ostvari san.

Napustio je juče Los Anđeles i doputovao je danas u prstonicu Katalonije na preglede i ozvaničenje ugovora do juna 2026. godine. Los Anđeles Galaksi je inkasirao četiri miliona evra uz neke bonuse.

 

 

"Konačno sam stigao u Barselonu da ostvarim svoj san. Veoma sam srećan zbog toga i daću sve od sebe da pomognem klubu u ostvarenju ciljeva", istakao je Hulian Arauho.

Arauho je rođen u SAD, prošao je akademiju Galaksija, a od 2019. je i član seniorskog tima. Odigrao je 98 mečeva u MLS ligi uz gol i 14 asistencija. Igrao je za sve mlađe kategorije SAD, ali se od decembra 2021. godine odlučio da nastupa za A selekciju Meksika. Odigrao je do sada tri meča za "sombrerose".