La Liga

Valensija najavila oštre kazne zbog napada na Vinisijusa: Rasizam nije u našoj kulturi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2023 17:54
Valensija najavila oštre kazne zbog napada na Vinisijusa: Rasizam nije u našoj kulturi Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

Fudbalski klub Valensija izdao je saopštenje posle neprijatnih scena koja su se dogodila sinoć na Mestalji, kada se igrač Real Madrida Vinisijus našao na meti rasističkih povika sa tribina.

Podsetimo, navijači Valensije vređali su Brazilca na rasnoj osnovi tokom čitave utakmice, da bi situacija eskalirala u finišu kada je izrevolitirani Vinisijus udario protivničkog igrača Uga Duartea.

"Valensija želi da javno osudi svaku vrstu uvrede, napada ili diskvalifikacije u fudbalu. Klub, u svojoj posvećenosti vrednostima poštovanja i sporta, javno potvrđuje svoj stav protiv fizičkog i verbalnog nasilja na stadionima i žali zbog događaja koji su se desili tokom 35. meča La Lige protiv Real Madrida.

Iako je ovo izolovana epizoda, uvredama bilo kog igrača iz rivalskog tima nije mesto u fudbalu i ne uklapaju se u vrednosti i identitet Valensije. Klub istražuje šta se dogodilo i preduzeće najoštrije mere. Na isti način, Valensija osuđuje svaki prekršaj i takođe zahteva najveće poštovanje za naše navijače", navodi se u saopštenju Valensije.
 

Pored španskog kluba, o dešavanjima sa Mestalje sam sud je dao i Vinisijus, koji je danas izjavio da je rasizam u Primeri postao normalna pojava, a više o tome pročitajte u ovoj vesti.