La Liga

Aston Vila zove Asensija, Real oklevajući možda izgubi igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2023 19:18
Aston Vila zove Asensija, Real oklevajući možda izgubi igrača Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Marko Asensio i Real Madrid mesecima unazad pregovaraju oko produžetka saradnje bez konačnog epiloga. Zato je u ofanzivu na njegov potpis krenula engleska Aston Vila sa španskim tandemom kao garancijom - sportskim direktorom Mateom Alemanijem i trenerom Unaijom Emerijem.

Engleski klub je krenuo u totalnu ofanzivu na španskog reprezentativca koji u timu Karla Anćelotija ima ulogu "zlatne rezerve". Kako prenosi "Marka", već su kontaktirali menadžera Horhea Mendeša i dostavili su mu finansijske uslove za transfer u Premijer ligu.

Prioritet Asensija je da ostane u Madridu, međutim, koliko je god pre mesec dana bilo izvesno da će se staviti potpis na nastavak saradnje i posle 30. juna, ponuda Aston Vile, kako se prenosi, od osam miliona evra po sezoni je mnogo unosnija od onoga što mu je ponudio predsednik Florentino Perez jer ne moraju da plate obeštećenje.

 

 

Tražio je bivši igrač Majorke značajniju ulogu u Realu, malo je igrao u prvom delu sezone, ali posle Mundijala je koristio svaku priliku. Anćeloti ga sve više i češće slao na teren i statistika sve govori - za samo 1.770 minuta provedenih na terenu u 46 mečeva, postigao je 11 golova uz osam asistencija.

Pojavila se u tom kontekstu spekulacija da bi Asensio mogao da napusti klub, čak se govorilo o prelasku u Barslonu, ali je on to demantovao.

Real je imao nameru da ga možda i proda u januaru, a kad se to nije dogodilo, zbog povreda napadača, onda je realnije da se dogovori sa njim oko nastavka saradnje jer je teško naći igrača sličnog njemu a da ne mora da se plaća visoko obeštećenje. Pregovori Reala i menadžera Mendeša se nastavljaju, a Aston Vila čeka.