La Liga

Madriđani bez prava na kiks: Real preko Elčea smanjuje bodovni zaostatak za Barselonom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2023 10:00
Madriđani bez prava na kiks: Real preko Elčea smanjuje bodovni zaostatak za Barselonom Tanjug / AP Photo/Mosa'ab Elshamy

Iznenađujućim porazom od Majorke, Real Madrid je izgubio priliku na kiks u domaćem prvenstvu, gde će za narednog protivnika, u 21. kolu imati Elče. Njihov duel na programu je u sredu od 21 čas, a direktan prenos sa stadiona "Santijago Bernabeu" pratite na Areni sport 1.

Nakon propuštenih bodova u prethodnom kolu, Madriđani su sebi dodatno zakomplikovali šanse za odbranu titule. Imaju 11 bodova i utakmicu manje od vodeće Barselone, pa se pobeda protiv poslednjeplasiranog Elčea postavlja kao imperativ. Iako forma španskog velikana varira iz nedelje u nedelju, tim Karla Anćelotija polako ulazi u ritam, što potvrđuju rezultati iz Rabata, gde su nakon pobede nad Al-Hilalom u finalu (5:3), osvojili Svetsko klupsko prvenstvo i jubilarni 100. trofej u istoriji.

 

 

Time su "kraljevići" pokazali da je kriza rezultata u prošlosti, a sada se nadaju da će moći da opravdaju ulogu favorita protiv ekipe koja će se do kraja sezone grčevito boriti da sačuva elitni status. Tim sa jugoistoka Španije nije znao za pobedu u Primeri sve do prethodnog kola, kada je Viljareal savladan na stadionu "Manuel Valero". Elče je krilima trostrukog strelca Pere Milje, slavio 3:1, upisavši tek deveti bod u sezoni, a potencijalnim, novim trijumfom, ili bar bodom, ekipa Pavla Mačine bi dobila preko potrebno samopouzdanje uoči nastavka sezone.

Ako pogledamo međusobne duele, statistika je uveliko na strani Madriđana, koji su u poslednjih 10 susreta slavili u osam navrata, dok je dva puta bilo nerešeno. 
 

 

Standings provided by Sofascore