La Liga

Niko kao Kamavinga, Francuz ušao u istoriju Real Madrida i oborio rekord legendarnog Kasiljasa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2023 09:25
Niko kao Kamavinga, Francuz ušao u istoriju Real Madrida i oborio rekord legendarnog Kasiljasa Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Nakon devet sezona pauze, Real Madrid je uspeo da osvoji ovogodišnje izdanje španskog Kupa Kralja. Do jubilarnog, 20. trofeja stigao je posle pobede nad Osasunom u finalu 2:1 (1:0), a na ovom meču Eduardo Kamavinga je ušao u istoriju kluba.

Francuski vezista, koji je u Madrid stigao poslednjeg dana prelaznog roka 2021. godine, postao je najmlađi igrač u istoriji Reala, koji je osvojio svih šest trofeja u dresu "kraljevskog kluba". Time je prestigao rekord legendarnog Ikera Kasiljesa, a uspeh dvadesetogodišnjaka dodatno dobija na značaju kada se uzme u obzir vreme koje je proveo u prestonici Španije. 

 

 

On je sa Realom najpre osvojio Ligu šampiona, Primeru, Superkup Španije, dok je ove sezone uzeo Superkup Evrope, Svetsko prvenstvo za klubove, kao i poslednji trofej koji mu je nedostajao, pomenuti Kup Kralja. Međutim, do kraja takmičarske godine Kamavinga bi mogao da osvoji još jednu titulu. 

Real je još uvek u igri za trofej Lige šampiona, gde će se u polufinalu sastati sa Mančester sitijem. Njihov prvi meč je na programu 9. maja u Madridu, dok je revanš dve nedelja kasnije na Etihadu.