La Liga

Mesi ne može u Barselonu, nećemo da menjamo pravila zbog njega: Predsednik La Lige rastužio Katalonce

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.04.2023 16:05
Mesi ne može u Barselonu, nećemo da menjamo pravila zbog njega: Predsednik La Lige rastužio Katalonce Guliver/AP Photo/Daniel Tejedor

Predsednik španske La Lige Havijer Tebas izjavio je da Fudbalski klub Barselona u ovom trenutku ne može da registruje nove igrače, prenose španski mediji.

Barselona se već godinama nalazi u teškoj finansijskoj situaciji zbog čega ima problema sa registracijom igrača, jer bi u suprotnom prekršila pravila finansijskog fer-pleja.

Rukovodstvo katalonskog kluba planira da na kraju sezone na "Nou Kamp" vrati argentinskog fudbalera Lionela Mesija, koji ima ugovor sa Pari Sen Žermenom do 30. juna ove godine, a već je, navodno, pristao da se vrati u Kataloniju.

"Mesi u ovom trenutku ne bi mogao da bude registrovan, jer Barselona finansijski nije u mogućnosti za tako nešto", rekao je Tebas.

On je istakao da La Liga neće da menja pravila zbog argentinskog fudbalera, bez obzira št je reč o jednom od najboljih igrača svih vremena.

"Međutim, ima vremena. La Liga neće zbog Mesija i Barselone da menja finansijske kontrole, koje su klubovi odobrili. Bez obzira na to da li je naša želja da gledamo Mesija u Španiji ili ne", zaključio je Tebas.