La Liga

Barselona čeka svog "sina": Mesi će pre izabrati 13 miliona, nego Al Hilalovih 400 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2023 13:50
Barselona čeka svog "sina": Mesi će pre izabrati 13 miliona, nego Al Hilalovih 400 miliona evra Guliver/AP Photo/Angel Fernandez

Barselona raširenih ruku očekuje povratak Lionela Mesija i katalonski "Sport" na tu temu donosi i detalje ponuđenog dvogodišnjeg ugovora. Naime, prema njihovim saznanjima predsednik Đoan Laporta ponudio je Mesiju 13.000.000 evra neto platu, koliko ima i Robert Levandovski i jedan poduži spisak bonusa i "imidž rajtsa", pa i rastanak posle godinu dana bez obeštećenja...

Povratak "proteranog sina" na "Kamp Nou" je jedina tema u Kataloniji. Više niko ne sumnja da će se Mesi sa porodicom vratiti kući, gde mu je najlepše i odbaciće onih 400 miliona evra godišnje koliko mu nudi Al Hilal iz Saudijske Arabije, ali i 35 miliona evra (bruto) koliko mu je ponudio PSŽ za nastavak saradnje.

Već se mnogo govorilo da Mesiju novac nije najvažniji u ovom trenutku jer ga zarađuje, a i zarađivaće ga narednih desetak godina, u obimu od 100 i više miliona evra godišnje, najviše od marketinga i imidž prava. Važniji mu je projekat Barselone i činjenica da je trener Ćavi Ernandez neko ko ga najbolje poznaje i već mu priprema ulogu u timu u kojoj će uživati, ali i moći da doprinese uspesima kluba. 

 

 

Žudnja za jednim trofejom Lige šampiona je ono što je Mesija doveo u Pariz u društvo Nejmara i Mbapea, ali u Gradu svetlosti nije našao i svetlo iz tunela ka "ušatom peharu". Dva velika razočarenja su i doprinela da Mesi ne veruje u francuski projekat pod potporom katarskih dolara a neće ni u Arabiju za najveći ugovor u istoriji. Veruje u Barsu, uostalom, sa njom je sve osvojio.

Ostaje da se sačeka kraj sezone i konačna odluka Lionela Mesija.