La Liga

Barselona odvratila Ćavija od odlaska, novi ugovor oročen do 2025. godine: Katalonci zadržali "posvećenog i poštenog" trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 08:14
Ćavi, trener fudbalera Barselone, nastavlja s poslom u španskom klubu Guliver
Ćavi, trener fudbalera Barselone, nastavlja s poslom u španskom klubu

Mada je u januaru, razočaran tadašnjim rezultatima i igrom ekipe, Ćavi Ernandez najavio povlačenje sa trenerske klupe Barselone na kraju sezone to ne da se neće desiti nego je mladi šef stručnog štaba kasno noćas potpisao ugovor do 2025. godine. 

Potpredsednik kluba, Rafa Iuste, presrećan je zbog takvog epiloga pregovora igračke legende španskog velikana sa "Kamp Noua" i prvog čoveka uprave Đoana Laporte, odrćžnog u kući predsednika.

"Ćavi je veoma uzbuđen zbog projekta, on nastavlja s radom jer je entuzijasta i jer nas voli. On je izuzetno pošten čovek, posvećen poslu i naš Katalonac, što pokazuje delima a ne samo rečima. Nikada nismo tražili drugog trenera", uverava visoki klupski funkcioner aktuelnog prvaka Španije.

 

 

Mada je Barsa, porazom u poslednjem "El klasiku", praktično prepustila titulu večitom rivalu Realu i završila svoju misiju u Ligi šampiona, ponovo ostavši bez završnice elitnog evropskog takmičenja, rukovodstvo veruje u Ćavija na duže staze.

"Odluka je bila jednoglasna. Sportski direktor Deko sto odsto je stao uz trenera. Nismo osvojili nijednu titulu, ali ostaje probuđeni entuzijazam. Poboljšavamo igru i dajemo prostora mladim igračima. Verujem da će saradnja sa Ćavijem uroditi plodom", optimista je Iuste povodom ostanka čoveka koji je tim preuzeo 2021. godine.