La Liga

Real nezadovoljan suđenjem na "El klasiku": Igrali smo protiv dvanaestorice!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2023 10:46
Real nezadovoljan suđenjem na "El klasiku": Igrali smo protiv dvanaestorice! Guliver/Colas Buera

Barselona je u nedelju uveče i treći put u sezoni savladala Real Madrid (2:1) i na taj način povećala bodovnu prednost na +12. Uprkos tome što su gosti poveli autogolom Ronalda Arauha u 9. minutu, Serđi Roberto i Frank Kesi su uspeli da donesu potpuni preokret Kataloncima.

Međutim, "kraljevski klub" i nekoliko dana nakon meča, nije zadovoljan suđenjem, te je klupska televizija napravila kratak video o spornim odlukama:

"Ništa nas ne iznenađuje kada je reč o sudiji koji svojim greškama stalno nanosi štetu Realu. Bili smo sveni toga. Uvek kada pravdu deli De Burgos Begoečea znamo da igramo protiv dvanaestorice", navodi se na početku snimka.

Strelac izjednačujućeg gola za Barselonu bio je Serđi Roberto, koji je mrežu Madriđana zatresao u 45. minutu. Ipak, iz Reala poručuju da je Španac ranije trebalo da dobije drugi žuti karton i bude isključen:

 

 

"Kriterijum mu je zavisio od dresa koji igrač nosi. Sudije su kao zadatak imale izbacivanje Real Madrida iz trke za titulu i nisu dozvolili da ispuste takvu priliku".

Na kraju, pobedonosni gol Franka Kesija iz drugog minuta nadoknade takođe je okarakterisan kao neregularan od strane poraženog tima, koji smatra da je neposredno pre toga Robert Levandovski napravio prekršaj nad Danijem Karvahalom:

"Svoje odluke su pravdali nekakvim linijama, povlačeći ih po centimetar tamo ili ovamo, otprilike, kako im je u tom momentu najviše odgovaralo. Kesijev gol je priznat da bi naši snovi bili uništeni, pošto je Levandovski napravio očigledan prekršaj nad Karvahalom", navodi se u snimku.

Podsetimo, do kraja prvenstva je ostalo još 12 kola, a izabranici Ćavija Ernandeza imaju upravo toliko bodova prenosti u odnosu na klub iz Madrida.