La Liga

Rafa Benitez ostao bez posla u Selti: Težak poraz od Reala prelio čašu žuči

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2024 15:30
Rafa Benitez, trener Selte, dobio otkaz od španskog kluba Profimedia
Rafa Benitez, trener Selte, dobio otkaz od španskog kluba

Rafael Rafa Benitez nije više trener Selte, pošto mu je rukovodstvo ovog španskog kluba uručilo otkaz. Kao, realno,  očekivanu "zahvalnicu" za loše rezultate u La Ligi, gde se tim iz Galicije nalazi tik iznad zone ispadanja.

Čašu žuči menadžmenta 17-plasiranog člana fudbalskog prvesntva Španije prelio je vikend poraz od Reala, u kom je lider LL iz Madrida sačuvao mrrežu na svom "Santijago Bernabeu" a goste ispratio s čak četiri pogotka. Od čega su dva bila autogolovi. 

To je otežalo ionako vrlo nezgodan položaj Selte, koja je u 28 kola osvojila svega 24 boda i ima ih samo dva više od Kadiza, kom se sa niže pozicije smeši selidba u Segundu. 

Benitez je na klupu doskorašnjeg tima seo na početku ove sezone, a preporuka mu je bila duga karijera, što na Pirinejima što u inostranstvu. Vrhunac trenerskog posla bila mu je titula prvaka Evrope, uzeta sa Liverpulom 2005. godine. 

Sa Valensijom je osvojio Kup UEFA, kao i dva naslova prvaka Španije. Vodio je još Inter, Čelsi, Napoli, madridski Real, Njukasl... Ima 63 godine i sada je ponovo u situaciji da traži posao.