La Liga

La Liga na TV Arena sport: U mislima Liga šamiona, a na "Monžuiku" Majorka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2024 17:21
Fudbaleri Barselone Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Fudbaleri Barselone

Fudbaleri Barselone će dočekati Majorku od 21 čas (TV Arena 1 Premium) na otvaranju 28. kola španske La Lige. Kataloncima je u glavi samo revanš osmine finala Lige šampiona sa Napolijem, ali im u fokusu mora biti gost sa Balearskih ostrva.

Ekipa Ćavija Ernadeza je vezala sedam utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Ipak, nisu uspeli da se pribriže lideru španskog prvenstva, Real Madridu koji je i dalje udaljen osam bodova. Čak i prethodnog vikenda kada je "kraljevski klub" upisao kiks, Barselona je samo remizirala sa Atletik Bilbaom u gostima. Ono što može da ohrabri ekipu iz Katalonije jeste činjenica da na poslednjih 15 međusobnih duela ne zna za poraz u duelima sa Majorkom.

 

 

Kada je u pitanju forma gostijućeg tima, na poslednjih šest mečeva imaju jedan poraz, dva remija i tri pobede. Predrag Rajković i saigrači su u prethodnom kolu slavili minimalnim rezultatom protiv drugoplasirane Đirone, te sigurno neće dići belu zastavu na gostovanju na "Monžuiku".

Barselona trenutno zauzima treću poziciju sa 58 osvojenih bodova. Jednim manje od Đirone i osam manje od Real Madrida. Sa druge strane Majorka je na 15. mestu sa 27 bodova, osam više od Kadiza koji se nalazi u zoni ispadanja.

La Liga, 28. kolo

petak

Barselona - Majorka 21.00 (TV Arena 1 Premium)

subota

Valensija - Hetafe 14.00 (TV Arena 2 Premium)
Kadiz - Atletiko Madrid 16.15 (TV Arena 2 Premium)
Granada - Real Sosijedad 18.30 (TV Arena 3 Premium)
Đirona - Osasuna 21.00 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Alaves - Rajo Valjekano 14.00 (TV Arena 3 Premium)
Las Palmas - Atletik Bilbao 16.15 (TV Arena 3 Premium)
Real Madrid - Selta 18.30 (TV Arena sport 1)
Betis - Viljareal 21.00 (TV Arena 3 Premium)

ponedeljak

Almerija - Sevilja 21.00

 

Standings provided by Sofascore