La Liga

Barselona će pokucati na vrata tate Hansa Joakima Virca: I za sina Florijana i za kćer Julijanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2024 16:24
Florijan Virc u duelu sa Kimom iz Bajerna Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool
Florijan Virc u duelu sa Kimom iz Bajerna

Barselona, prema vestima iz medija, pokušaće da dovede Florijana Virca, ekstra talentovanog igrača Bajera, ali i njegovu dve godine stariju sestru Julijanu, fudbalerku Verdera.

Florijan Virc je ne samo predvodnik Bajera iz Leverkuzena već i velika nada Nemačke. ekstremno talentovani ofanzivni vezni igrač, koji igrom i razmišljanjima podseća na Dragana Stojkovića Piksija, na plećima nosi Bajer ove sezone kao retko ko pre njega. 

Sezona bez poraza je već za anale, ali "aspirindžijama" se smeše i tri trofeja jer su lideri u Bundsligi, favoriti za osvajanje Kupa Nemačke, ali uz Liverpul i UEFA Lige Evrope. Virc je na 31 meču postigao osam golova i dodao 17 asistencija i očekivano je zapao za oko, pre svih Barseloni.

Katalonci žele da ga uklope sa Pedrijem i Gavijem i naprave trozubac kao u vremenu Buskets-Ćavi-Iniseta. A, da bi mogli da uđu u priču moraju da pokucaju na vrata tate Hansa-Joakima. On je i predsednik lokalnog kluba Grun-Vajs Brauvajlera, ali i menadžer svojoj deci: sinu Florijanu (20), ali i kćerci Julijani, dve godine starijoj koja je fudbalerka Verdera i kao i brat reprezentativka Nemačke. Da su brat i sestra jako talentovani svedoči i podatak da je Florijan debitovao za "elf" sa 18, a Julijana čak sa 16 godina.

 

 

Kako pišu mediji, Barselona bi probala da dovede i brata i sestru, jer obe sekcije katalonskog kluba igraju na najvišem niovu i imaju najviše ciljeve. Da li je "Kamp Nou" prava adresa za Florijana Virca odlučiće zajednički sa ocem, ali Bajer sa njim ima ugovor do juna 2026. godine i neće ga pustiti bez visokog obeštećenja. Bajern je već pokucao na vrata Vircovih, odgovor nije dobio. Katalonci će pokušati lukavije "da odigraju", videćemo sa kakvim rezultatom.

Florijan Virc je još 2010. pršao u omladinsku školu Kelna, u januaru 2020. je prešao 40-tak kilometara dalje u Bajer iz Leverkuzena i od jula postao prvotimac ovog kluba. Na 134 utakmice upisao je 31 gol i 47 asistencija, a za "elf" je nastupio na 14 susreta.

Starija sestra Julijana je posle pet sezona u Bajeru iz Leverkuzena prošle godina postala član Verdera, za Nemačku je nastupala 10 puta. Imala je veliki peh jer zbog kidanja ukrštenog ligamenta nije igrala godinu dana tokom 2022. godine i sada se u Verderu dozirano vraća u takmičarsku formu.