La Liga

Barselona "lovi" Halanda: Deko se sastao sa Pimetom i Maksvelom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 23:43
Erling Haland Guliver/AP Photo/Rui Vieira
Erling Haland

Real Madrid sanja o Erlingu Halandu, ali isti san ima i Barselona. Predsednik Katalonaca Đoan Gašpar silno želi golgetera Mančester sitija, koji je samo sinoć pet puta zatresao mrežu Lutona u FA Kupu Engleske i u tajnu misiju (dok se nije otkrila) poslao sportskog direktora Deka.

On je danas, na dan kada je "Marka" objavila veliki intervju sa njim o planovima Barselone za narednu sezonu, izboru novog trenera, imao sastanak sa agentima igrača Rafaelom Pinetom i Maksvelom. Dobro se zna da postoji klauzula norveškog golgetera za odlazak iz Sitija pre prvog jula 2024. godine i iznosi mnogo novca, ali upola koliko bi recimo tražili na "Etihadu" za njega da ona ne postoji. Mnogo je različitih cifara bilo napisao do sada, istinu zna gospođa Pimenta i krug odabranih menadžera i direktora.

 

 

Današnji sastanak ništa neće rešiti, možda će za koji detalj više Barselona znati koliko joj tačno novca treba na leto, ali i u narednih pet godina da bi mogla da priušti Halanda. Zna se kakvu je magiju napravio predsednik Đoan Laporta nadoknadivši u kasi skoro milijardu evra, a ako je uspeo da spasi klub bankrota naći će novac za golgetera.

Međutim, Mančester siti i Barselona se nalaze trenutno ppod istragama. Englezi za 114 prekršaja finansijskog fer-pleja, a Barselona za slučaj "Negreira". Iz tog razloga, porodica Haland neće žuriti sa odlukom. Norvežanin uživa kod Gvardiole, osvojio je UEFA Ligu šampiona, duplu krunu u Engleskoj i sa te sportske, a i sa finansijske strane nema razloga ništa da menja.