La Liga

La Liga na TV Arena: Barselona "trči" za Đironom i Realom, a Atletiko za njom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2024 13:39
Robert Levandovski, fudbaler Barselone Guliver/AP Photo/Joan Monfort
Robert Levandovski, fudbaler Barselone

Barselona ima dva boda manje od drugoplasirane Đirone i čak osam od svog večitog rivala Reala (M), pa u svaki sledeći meč La Lige ulazi s rezultatskim mačom "pod grlom", što će biti slučaj i sa današnjim duelom sa Hetafeom u prestonici Katalonije (16.15, TV Arena 2 Premium). Isto važi za njenog prvog pratioca Atletiko (M) protiv Almerije u gostima (21.00, TV Arena 2 Premium).

Dok se vodeći tandem La Lige priprema za svoje duele, pomenuti dvojac će probati da popravi položaj u odnosu na njih. Barselona ne zna poraz od Hetafea u šest poslednjih sučeljavanja (tri pobede, tri remija), sa sve nerešenim ishodom prošlog avgusta (0:0), dok madridski tim od 2020. godine vreba priliku za Blaugranin "skalp".

Posle ubedljivog poraza od Viljareala, Robert Levandovski i družina vezali su četiri meča bez takvog kiksa, a nisu spuštenih glava napustili ni boj sa Napolijem u prvom meču osmine finala Lige šampiona ove nedelje. Paralelno, njihov protivnik je nanizao tri neizgubljena duela u LL i računa da ima čemu da se nada u ovih sat i po nadmudrivanja.

Biće zanimljivo videti i golterski okršaj pomenutog Poljaka iz napadačke linije aktulnog šampiona (12 pogodaka) sa Borhom Majoralom (Hetafe), koji je sa 15 hitaca u centar mete drugi strelac Primere i najzaslužniji što prestonička ekipa drži 10. mesto na tabeli. 

Atletiko bi u teoriji trebalo da ima jednostavan, gotovo ziheraški posao protiv Almerije, što ne znači da poslednjeplasirani član visokog španskog fudbalskog društva neće probati da šokira "jorgandžije" na svom terenu. 

Odnosno, nekom čarolijom, upiše PRVU pobedu od početka LL sezone 2023/24. Ujedno, konačno se raduje ligaškom trijumfu nad istim rivalom posle ravno deceniju čekanja. U takvim okolnostima i remi bi bio ozbiljno čudo. 

La Liga, 26. kolo

petak

Sosijedad - Viljareal 1:3 (0:1)
/Merino 86 - Komesanja 17, 47, Serlot 90+5/

subota

Granada - Valensija odloženo
Barselona - Hetafe 16.15 (TV Arena 2 Premium)
Alaves - Majorka 18.30 (TV Arena 2 Premium)
Almerija - Atletiko Madrid 21.00 (TV Arena 2 Premium)

nedelja

Kadiz - Selta 14.00 (TV Arena 3 Premium)
Betis - Atletik Bilbao 16.15 (TV Arena sport 1)
Las Palmas - Osasuna 18.30 (TV Arena sport 1)
Real Madrid - Sevilja 21.00 (TV Arena sport 1)

ponedeljak

Đirona - Rajo Valjekano 21.00

Standings provided by Sofascore