La Liga

Joselu ispao iz "koloseka": Madridski Real na neko vreme ostao bez povređenog centarfora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2024 11:50
Razočarani Hoselu, fudbaler Reala iz Madrida Guliver
Razočarani Hoselu, fudbaler Reala iz Madrida

Hoze Luis Mata Samartino, poznatiji kao Joselu, neće moći da igra fudbal za Real iz Madrida sledeće dve do tri nedelje. Koliko bi trebalo da traje bolovanje iskusnog napadača, otvorenog zbog povrede skočnog zgloba. 

Mada je trenirao sa ekipom početkom ove sedmice, u jednom trenutku mu je otekao pomenuti deo desne noge, pa je odmah podvrgnut dijagnostici i adekvatnim terapijama. Čime je izbijen jedan od kečeva iz rukava trenera Karla Anćelotija.

Tridesettrogodišnji centarfor je šansu ove sezone uglavnom dobijao kao rezervista, a na poverenju italijanskog stručnjaka zahvalio se sa 13 golova i četiri asistencije na 35 utakmica u tekućoj sezoni. 

 

 

Drugi najefikasniji igrač "kraljevića" neće ovog vikenda konkurisati ze meč sa Seviljom u La Ligi, a neće ga biti ni u protokolu prvenstvenih susreta sa Valensijom i Seltom.

Takođe, nećemo ga gledati ni protiv Lajpciga u revanšu osmine finala Ligi šampiona, pa će teret realizacije nastaviti da nose veznjaci, počev od fantastičnog Džuda Belingema. 

Inače, Joselu se nalazi na pozajmici, pošto ga je Espanjol privremeno ustupio klubu sa "Santijago Bernabeua", a u karijeri je još igrao za Setlu, Kastilju, Hofenhajm, Stouk, Ajntraht, Njukasl, Deportivo la Korunju i Alaves.