La Liga

"Siti grupa" zbog reakcije UEFA razmatra da smanji interes u Đironi zbog UEFA Lige šampiona?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.02.2024 12:05
Brazilac Savio, napadač Đirone i Karvahal, desni bek Reala Tanjug/AP Photo/Joan Monfort, File
Brazilac Savio, napadač Đirone i Karvahal, desni bek Reala

Siti grupa, koja ima u vlasništvu Mančester siti, Njujork siti, Melburn siti, Jokohamu Marinos, Montevideo siti, Sihuan Điuniu, Mumbai siti, Lomel, Troa, Palermo, Baiju, a udeo i u Đironi, razmišlja da smanji svoj uticaj u španskom klubu kako bi oba kluba (Mančester Siti i Đirona) mogla bez restrikcija UEFA da se takmiče u UEFA Ligi šampiona naredne sezone .

Iako nema zvaničnih informacija na ovu temu, engleski mediji tvrde da UEFA prati situaciju između klubova koji imaju iste vlasnike i da će reagovati u slučaju da se Mančester siti i Đirona nađu zajedno u UEFA Ligi šampiona, što je više nego izvesno. Zbog priča oko mogućeg sukoba interesa i eventualnih špekulacija po pitanje regularnosti, što Evropska kuća fudbala ne želi da dozvoli, ali pre svega istrage koju FA Engleske vodi protiv Sitija zbog sumnji u 114 tačaka, vlasnici Siti grupe bi da preduprede eventualne korake UEFA.

Napominje se da bi Mančester siti i Đirona mogli od strane UEFA da budu sankcionisani restrikcijom dovođenja igrača u toku letnjeg prelaznog roka. Shodno tome, pretpostavlja se da je sugerisano Siti grupi da smanji udeo od 44,3 odsto, koji ima od kraja avgusta 2017. godine. Isto toliki procenat akcija ima i Pere Gvardiola, brat trenera Pepa Gvardiole

Suštinski, Đironu vodi Siti grupa, a da bi ispunili formu mogu da prebace šest odsto akcija Pereu Gvardioli, koji bi time postao većinski vlasnik. Promenila bi se forma, ne i suština da Siti grupa vodi glavnu reč.

Ako se ima u vidu ovaj ugao gledanja povezanosti Mančester sitija i Đirone, možda je sada jasnije zašto Brazilac Savio, koji igra za španski klub, a član je Troa, već sada potpisuje ugovor sa osvajačem UEFA Lige šampiona, a mogao je bez problema i na leto jer je svakako vlasništo Siti grupe. Nisu hteli Englezi ništa da rizikuju...