La Liga

(VIDEO) Ljorente u trećem minutu nadoknade poništio "jubilarac" Brahima Dijaza: Atletiku bod protiv Reala u 174. ligaškom "Madrilenju"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.02.2024 22:50
Markos Ljorente i Načo u duelu Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Markos Ljorente i Načo u duelu

Real Madrid nije dobio 174. derbi "Madrilenjo" protiv Atletika 1:1 (1:0), pa je zadržao samo dva boda prednosti nad drugoplasiranom Đironom posle 23. kola Primere La Lige. Iako se s obzirom na prethodna tri meča (3:1, 5:3, 4:2) očekivala goleada, 42. ligaški remi Atletiku doneo je Markos Ljorente u trećem minutu nadoknade, poništivši vođstvo domaćina koji je ostvario Brahim Dijaz, ujedno strelac 300. ligaškog gola za "kraljeve" protiv "jorgandžija".

Real i Atletiko su četvrti put u sezoni izašli jedan drugom na megdan u "Madrilenju" a treći u poslednjih 20-tak dana. Imali su "kraljevi" peh da se na zagrevanju povredi Vinisijus Žunior (ostao na klupi), pa se trener Karlo Anćloti odlučio za Brahima Dijaza umesto Hoselua i - pogodio. Posle dobre prilike Morate, kada je Lunin odbranio, Real je dominirao, imao posed lopte, tražio pukotine i došao do vođstva u 20. minutu. 

Lukas Vaskez, koji je ponovo igrtao desnog beka, dok je Karvahal obavljao posao štopera uz Nača, nije bio u ofsajdu na desetak metara od gola Oblaka, usledio je pas koji je sprečio Koke, ali se lopta odbila do spretnog Dijaza koji je prošao pored Vicela i bukvalno sa par metara prebacio golmana Atletika. Bio je to 300. gol Reala u prvenstvenim duelima protiv Atletika, pa će Brahim Dijaz i po tome pamtiti ovaj pogodak.

Od tog momenta slika na terenu se izmenila, u blok je stao Real, a napadao je Atletiko. Golman Lunin je odbranio udarac Vicela (23), Stefan Savić (24) je posle prekida šutirao glavom pored stative, baš kao i Sual (36).

Da je sjajni gol Stefana Savića u 48. minutu posle kornera bio priznat, verovatno bi tok meča bio drugačiji za Atletiko. Međutim, dogodila se bizarna situacija jer je pogodak bio opravdano poništen zato što je Saul bio bukvalno ispred golmana Lunina i čak ga ugurao u gol!

Taj detalj je nekako sasekao goste, a vratio samopouzdanje Realu. Imao je Rodrigo sjajnu priliku da reši meč u 66. minutu posle kontre i pasa Valverdea, međutim, šutirao je pravo u Oblaka. Brahim Dijaz je junak trijumfa, ali mogao je u 71. minutu da se još jednom upiše u strelce. U stilu Lea Mesija je gurnio loptu kroz noge rivale, drugog defanzivca je izbacio iz ravnoteže lažnjakom, a onda šutirao pored gola. Šteta za maestralnu minijaturu, ali je prilikom izlaska sa terena doživeo ovacije od 80.000 gledalaca na "Santijago Bernaberu".

Pokušao je Atletiko da izjednači i uspeo je preko Markosa Ljorentea u trećem minutu nadoknade. Memfis Depaj je uspeo glavom da prebaci loptu u luku na sedam metara od gola, Načo je čekao a Markos Ljorente, dete Reala, skočio je i glavom poslao loptu pod prečku za 1:1. Atletiko ove godine ima bolji skor od Reala.

La Liga, 23. kolo

petak

Atletik Bilbao - Majorka 4:0 (2:0)
/Beričiče 3, 16, Guruzeta 62, Muniain 89/

subota

Valensija - Almerija 2:1 (2:0)
/Duro 14, Jaremčuk 23 - Aribas 50/

Granada - Las Palmas 1:1 (1:0)
/Mendez 43 - Pehinjo 68/

Alaves - Barselona 1:3 (0:1)
/Omorodion 51 - Levandovski 22, Gundogan 49, Rojke 63/

Đirona - Real Sosijedad 0:0

nedelja

Viljareal - Kadiz 0:0

Osasuna - Selta 0:3 (0:2)
/Larsen 24, De la Tore 25, Duvikas 90/

Betis - Hetafe 1:1 (0:1)
/Isko 35 pen - Grinvud 7 pen/

Real Madrid - Atletiko Madrid 1:1 (1:0)
/Brahim Dijaz 20 - Ljorente 90+3/

ponedeljak

Rajo Valjekano - Sevilja 21.00 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore