La Liga

La Liga na TV Arena sport: Barselona na velikom iskušenju u Baskiji, Đirona hoće sve protiv Real Sosijedada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.02.2024 11:19
Ćavi Ernandez, odlazeći trener fudbalera Barselone Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Ćavi Ernandez, odlazeći trener fudbalera Barselone

Tamo gde su sinoć stali Atletik Bilbao i Majorka večeras nastavlja osam ekipa La Lige, s epicentrom dešavanja u duelima Alaves - Barselona 18.30 (TV Arena 1 Premium) i Đirona - Real Sosijedad (21.00, TV Arena 2 Premium), jer su u oba slučaja gosti naoštreni na visok plasman u borbi za zvanje fudbalskog prvaka Španije. 

Na teren će ranije Blaugrana, koja se presabrala posle šokantnog ppraza od Viljareala i pobedom nad Osasunom makar zakrpila rane zadobijene u sudaru sa "žutom podmornicom", pa joj se osvajanje tri boda na "izletu" u Baskiji nameće kao imperativ. Što ne znači da je branilac titule sposoban lako ili ikako da savlada domaći tim.

 

 

Alaves je u svakom smislu manji od ponosa Katalonije, međutim ima pravo da kuje svoje planove i nada se pozitivnom ishodu, ako ni zbog čega drugog onda na kontro tri vezana trijumfa u LL, koji su podigli apetite ekipe sa 11. mesta na tabeli.

Gosti, pak, muku muče sa oscilacijama, igrom i rezultatima, nisu ni psihički stabilni, a povrh toga im valja sa Ćavijem Ernandezom privesti sezonu kraju, iako se zna da igračka klupska legenda na leto napušta sadašnji posao.

Đirona nema tih problema, od nje ni pre starta LL 2023/24. niko nije očekivao da se vine u nebesa i tako dugo lebdi u njima, to jest dugo vodi šampionsku trku a sada pritiska madridski Real, ali nju ne zanimaju tuđe projekcije.

 

 

Ne samo na rečima nego i u praksi, au prilog tome govori da je jedini poraz doživela još u septembru i to upravo od vodećih "kraljevića". Pre susreta sa Real Sosijedadom slavila je dva puta u poslednjih 180 minuta, tako što je prvo napunila mrežu Sevilje (5:1) a onda minimalcem na stadionu Selte potvrdila da ume da dobija i na "mišiće". 

La Liga, 23. kolo

petak

Atletik Bilbao - Majorka 4:0 (2:0)
/Beričiče 3, 16, Guruzeta 62, Muniain 89/

subota

Valensija - Almerija 14.00 (TV Arena 2 Premium)
Granada - Las Palmas 16.15 (TV Arena 2 Premium)
Alaves - Barselona 18.30 (TV Arena 1 Premium)
Đirona - Real Sosijedad 21.00 (TV Arena 2 Premium)

nedelja

Viljareal - Kadiz 14.00 (TV Arena 2 Premium)
Osasuna - Selta 16.15 (TV Arena 2 Premium)
Betis - Hetafe 18.30 (TV Arena 2 Premium)
Real Madrid - Atletiko Madrid 21.00 (TV Arena 2 Premium)

ponedeljak

Rajo Valjekano - Sevilja 21.00

 

Standings provided by Sofascore