La Liga

Brazilac je višak u Barseloni: Al Hilal zainteresovan za Rafinju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.01.2024 13:30
Fudbaler Barselone, Rafinja Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Fudbaler Barselone, Rafinja

Fudbaler BarseloneRafinja mogao bi karijeru da nastavi u Al Hilalu iz Saudijske Arabije, prenose španski mediji. Rafinja (27) je u Barselonu stigao 2022. godine iz Lidsa za 58 miliona evra. On je ove sezone odigrao 18 utakmica za katalonski klub i postigao je tri gola. 

Španski mediji navode da trener Barselone Ćavi Ernandez ne računa na brazilskog reprezentativca u nastavku sezone. Al Hilal je navodno spreman da katalonskom klubu plati 60 miliona evra obeštećenja za Rafinju. 

Trener Barselone je izjavio da katalonski klub ne može da angažuje nove igrače, ali je istakao da postoji mogućnost da neko od fudbalera napusti ekipu. 

"Moramo da budemo realni, ne možemo da registrujemo nove igrače. Naravno da bi bilo dobro da možemo nekoga da dovedemo. Videćemo da li je to moguće", rekao je Ćavi. 

 

 

Rafinja je ukupno odigrao 68 mečeva za Barselonu i postigao je 13 golova uz 19 asistencija. Brazilski fudbaler je pre Barselone i Lidsa igrao za Ren, Sporting i Vitoriju Gimaraeš. 

Al Hilal je letnjem prelaznom roku angažovao Nejmara, Malkoma, Kalidu Kulibalija, Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinković-Savića... Trenutno se nalaze na prvom mestu na tabeli Profesionalne lige Saudijske Arabije sa 53 boda.